ADAS-Banner-@2x-807x360-1-1600x900

Sistemet e Avancuara ndihmëse të shoferit: si të sigurohet që do të japin premtimin e tyre në sigurinë rrugore

Në ndërkohë që ADAS mund të përmirësojë sigurinë rrugore, nje studim i cili u publikua me dt 28/10/2020 nga rajoni I i FIA-s, paraqet disa kushtet të cilat duhet të përshtaten së pari : optimizimi teknik i sistemit, rritja e ndërgjegjësimit të shoferit poashtu e nevojshme infrastruktura e përshtatshme-deklaroi rajoni I i FIA-s.

Laurianne Krid, Drejtoresha gjenerale në rajonin I të FIA-s, komentoi : “Studimi jonë konfirmoi që ADAS që të përmbush potencialin , ne duhet të integrojmë qasjen e të gjithë palëve të interesuara të mobilitetit – nga drejtuesit e automjeteve deri tek prodhuesit e automjeteve , nga operatorët rrugorë e deri të rregullatorët-të githë kanë një rol . Drejtuesit e mjeteve duhet të kuptojnë limitet e sistemit dhe të kuptojnë se ata janë ende përgjegjës. Lidhur me automjetet, duhet të përcaktohen kërkesat minimale teknike dhe një standard i qartë për garancinë e jetëgjatësisë së ADAS. Sa i përket infrastrukturës, operatorët kombëtarë të rrugëve dhe agjencitë e trafikut duhet të bashkëpunojnë drejt një rrjeti rrugor uniform, “të mbrojtur nga e ardhmja”, veçanërisht në lidhje me autostradat dhe rrugët regjionale. Teknologjitë ADAS, ose si standard ose si opsion thashmë janë në treg dhe disa jane vendosur të bëhen të detyrueshme në Evropë në modelet e makinave të reja nga korriku i vitit 2022 dhe të gjitha modelet ekzituese nga korriku 2024 . Krid shtoi : Ne jemi të gatshëm të bashkëpunojmë me çdo palë të interesuar për të siguruar që ADAS mund të japë premtimin e tyre për automjete më të sigurta për të gjithë përdoruesit e rrugës.  

Vizitoni faqen e kampanjes : KTA_ADAS

ADAS-Banner-@2x-807x360

Fushata e FIA rajoni I rrit ndërgjegjësimin për teknologjitë e reja të sigurisë në automjet

KTA në koordinimin me rajonin I të FIA (rajoni evropian) lançon fushatën në gjuhën shqipe për ndërgjegjesimin e teknologjive të reja të sigurisë në automjet.

FIA Rajoni I filloi sot fushatën e të re të sigurisë rrugore, kushtuar Sistemeve të Avancuara të Ndihmës së Shoferit (ADAS). Fushata rrit ndërgjegjësimin e shoferëve evropianë në disa prej sistemeve inteligjente të sigurisë së automjeteve, të cilat do të bëhen të detyrueshme në modelet e reja të makinave nga maji 2022 dhe në të gjitha modelet ekzistuese nga maji i vitit 2024.
Në mënyrë që të arrihen përmirësime të prekshme të sigurisë rrugore, drejtuesit e mjeteve duhet të kuptojnë funksionalitetin dhe kufizimet e sistemeve ndihmëse.

Laurianne Krid, Drejtoresha e Përgjithshëm në FIA të Rajonit I, komentoi: “ADAS mund të kontribuojë në rrugë më të sigurta; megjithatë, ne duhet të përshpejtojmë harmonizimin e këtyre sistemeve dhe të edukojmë drejtuesit se si t’i përdorin ato. Ndihma për Mbajtjen e Korsisë, Kontrollin e Lundrimit të Përshtatshëm dhe Frenimit Emergjent janë miq të mirë, por shoferët duhet t’i njohin më parë “.
Një studim nga rajoni I i FIA, që do të dalë së shpejti, zbuloi se shumica e shoferëve nuk janë të vetëdijshëm se si të operojnë ADAS, pavarësisht se këto sisteme janë tashmë të pranishme në automjete, dhe që do të jenë të detyrueshme së shpejti.
Fushata është përkthyer në më shumë se 20 gjuhë dhe do të shtrihet në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë.

Vizitoni faqen e kampanjes :KTA_ADAS

ADAS-Banner-@2x-807x360

Fushata Sensibilizuese ADAS

KTA filloi fushatën sensibilizuese kushtuar Sistemeve të Ndihmës së Avancuar të Shoferit (ADAS).

ADAS janë sisteme inteligjente të sigurisë të vendosura në automjete të cilat kanë potencialin për të përmirësuar sigurinë rrugore. Megjithatë, për një përmirësim të prekshëm, është e rëndësishme që shoferët të njihen me funksionalitetet dhe kufizimet e ADAS. Në veçanti, është e rëndësishme që ata të kuptojnë që ADAS ka për qëllim t’i ndihmojë ata, jo t’i zëvendësojë ato.

Disa automjete në treg tashmë kanë ADAS. Me hyrjen në fuqi të Rregullores së Përgjithshme të Sigurisë, disa ADAS do të bëhen të detyrueshme që nga maji 2022 në modelet e reja të automjeteve.

NJIHUNI ME ADAS:

FRENIMI AUTOMATIK EMERGJENTE

AEB (Autonomous Emergency Braking) paralajmëron dhe / ose ndërhyn për të bërë një ndalesë emergjente.Një përplasje nuk mund të parandalohet gjithmonë, por frenimi i fortë do të zvogëlojë ndikimin e kësaj përplasjeje.

Kufizimet: Disa sisteme AEB janë krijuar për të dedektuar vetëm veturat dhe ndryshime të konsiderueshme në performancë janë midis produkteve të dizajnuara për të zbuluar këmbësorët dhe çiklistët.

ASISTIMI I QENDRIMIT NE KORSI

LKA (Lane Keeping Assist) paralajmëron shoferin në rast të devijimi të drejtimit dhe butësisht e drejton automjetin në qendër të korsisë.

Kufizimet : LKA, luhatet fort me ndryshimin e kushteve mjedisore.Në lakoret si S, LKA mund të mos funksionojë në lakoren e dytë.

KONTROLLI ADAPTIV I VOZITJES

ACC ruan një shpejtësi konstante të automjetit por identifikon trafikun përreth dhe përshtat shpejtësinë në përputhje me rrethanat.


Kufizimet: ACC mund të mos funksionojë në rrethrrotullimet, në kushte të pafavorshme të motit dhe me shpejtësi të ulët ose me shpejtësi shumë të lartë.

rsz_kjo_eshte_rruga_ime_page_10

Përfundon kampanja “Kjo është rruga ime”

Siç edhe e dini, KTA i është bashkangjitur Aksionit Global duke përkrahur kampanjën “Kjo është rruga ime”. Në një periudhë 5 ditore kemi bërë shënjimin e vendkalimeve për këmbësorë në afërsi të disa shkollave në Komunën e Prizrenit, shënjim ky me një dizajn unik dhe atraktiv për fëmijët në veçanti.

Në aktivitetin e parë të këtij projekti u zgjodh Rr. Ilirët, në Prizren në afërsi të shkollës “Nazim Kollari”, vendkalim ky që është mirëpritur shumë nga nxënësit e asaj shkolle.

Në aktivitetin e dytë të kampanjës është synuar rruga Sylejman Vokshi, në Prizren, në afërsi të shkollës “Fadil Hisari”.

Aktiviteti i tretë i kampanjës “Kjo është rruga ime”, ku KTA aktivitetin e saj e ka zvhilluar në Radio Dukagjini në Emisionin “Radar – Me Edita Dolin” ku dëgjuesit patën mundësi të raportojnë për rrugë të pasigurta, dhe quditërisht ishte një interesim i jashtëzakonshëm, dhe sipas stafit të Radio Dukagjinit linjat janë bllokuar sepse ishin mbi 4 mijë thirrje.

Me qëllim që të përhapim vetëdijen te të gjithë pjesëmarrësit të trafikut rrugor për shkaktarin numër një të vdekjeve, aktiviteti i katërt i kampanjës është zhvilluar në rrugën Ahmet Prishtina, pranë shkollës “Lekë Dukagjini”, vendkalim ky që u mbush plot me ngjyra.

Në aktivitetin e 5-të, në përkrahje të kampanjës “Kjo është rruga ime”, KTA zgjodhi shënjimin e rrugës Petrit Bytyqi në Prizren, në afërsi të shkollës speciale “Lef Nosi”.

Duke ju bashkuar thirrjës që të gjithë kemi të drejtë të përdorim rrugë të sigurta, për aktivitetin e saj të 6-të, KTA zgjodhi shënjimin e rrugës Ali Hadri në Prizren, në afërsi të shkollës “Abdyl Frashëri”.

Ndërsa për të përmbyllur me sukses të plotë kampanjën pesë ditore, KTA zgjodhi rrugën Hafiz Ismail Haki, në Prizren në afërsi të shkollës “Motrat Qiriazi”.

Gjithsesi, edhe pse projekti i kësaj kampanje përfundoj, KTA në koordinim me fija, premtojmë se nuk do të ndalemi duke promovuar kampanja tjera të sigurisë në rrugë, duke u munduar maksimalisht që të ulim sa më shumë vdekjet dhe aksidentet në rrugë.

rsz_kjo_eshte_rruga_ime_page_10

Aktiviteti i radhës i kampanjës “Kjo është rruga ime”

Kampanja “Kjo është rruga ime“ brenda 15 min. pranon mbi 4000 thirrje nga qytetarët e Kosovës

Kampanja e KTA-së “Kjo është rruga ime“ e mbështetur nga FIA Road Safety Grant Program ka zhvilluar aktivitetin e saj në Radio Dukagjini në Emisionin Radar me Edita Dolin ku dëgjuesit patën mundësinë të raportojnë për rrugë të pasigurta.

Sipas statistikave të vitit 2019, në Kosovë kemi 113 persona të vdekur në trafikun rrugorë, ku gjithsej kemi 40 këmbësorë të vdekur dhe 1093 të lënduar, ku nga mosha 0 deri 12 vjeç, kemi 4 të vdekur dhe 202 të lënduar, nga mosha 13-18 vjeç kemi 1 të vdekur dhe 198 të lënduar, dhe nga mosha 19 vjeç e më shumë, kemi 35 të vdekur dhe 693 të lënduar.

KTA u bashkua me Aksionin Global për të mbështetur iniciativën e fushatës “Kjo është rruga ime” koordinuar nga fondacioni i FIA-s për të promovuar shëndetin në radhë të parë, të drejtat dhe të ardhmen e rinisë për prioretizimin e politikave për rrugë më të sigurta.

Kjo iniciativë, e mbështetur nga Programi i Garantëve të Sigurisë Rrugore FIA, me këtë nismë synojmë të përhapim vetëdijen te të gjithë pjesëmarrësit të trafikut rrugor për shkaktarin numër një të vdekjeve.
KTA-ja me këtë iniciative po bën përpjekje për të përmirësuar sigurinë rrugore, duke shënjuar vendkalime atraktive afër shkollave dhe duke adresuar problem të rrugëve të pasigurta që sot I dëgjuam në radio në emisionin Radar.

Gjatë emisionit Radar në kuadër të projektit “Kjo është rruga ime” ka pasur raportime të shumta, Ekipi I Radarit deklaron për 15 min. janë realizuar 20 thirrje ndërsa në redaksi kanë arritur mbi 4 mijë thirrje, kjo edhe njëherë dëshmon nevojën për intervenime të shumta dhe kërkesën e qytetarëve për përmirësimin e rrugëve të pasigurta.

KTA do ti adresoj dhe do të bëj presion që këto probleme të raportuara të merren parasysh nga institucionet përgjegjëse.

KTA bën thirrje për veprim nga autoritetet gjegjëse për përmirësimin e sigurisë rrugore dhe poashtu bën thirrje për kujdes në trafik, sepse fatkeqësisht 1.35 milion jetë po shuhen në botë si shkak i aksidenteve në trafik.

IMG_20201007_123934_255.jpeg

“Kjo është rruga ime” – SHFMU “Fadil Hisari”, Prizren

KTA realizon aktivitetin e saj të rradhës të kampanjës “Kjo është rruga ime”, në përputhje me planin e saj të veprimit.

Me një dizajn të bukur dhe kreativ, janë shenjëzuar vendkalimet për këmbësorë në Rr. Sylejman Vokshi në afërsi të Shkollës “Fadil Hisari”, në Prizren.

Për më tepër, kampanja “This is my street, është në koordinim me “FIA Foundation”, e pëkrahur nga “FIA Road Safety Grants Programme” për të promovuar shëndetin në rradhë të parë, të drejtat dhe të ardhmen e rinisë me theks në politika më të mira të sigurisë në rrugë.

FB_IMG_1601919093342.jpg

“Kjo është rruga ime” – SHFMU “Nazim Kokollari”

KTA realizon aktivitetin e saj të parë të kampanjës “Kjo është rruga ime”, në përputhje me planin e saj të veprimit.

Me një dizajn të bukur dhe kreativ, janë shenjëzuar vendkalimet për këmbësorë në Rr. Ilirët, në afërsi të Shkollës “Nazim Kokollari”, në Prizren.

Për më tepër, kampanja “This is my street”, është në koordinim me “FIA Foundation”, e pëkrahur nga “FIA Road Safety Grants Programme” për të promovuar shëndetin në rradhë të parë, të drejtat dhe të ardhmen e rinisë duke prioretizuar politika më të mira të sigurisë në rrugë.

1-min

“Kjo është rruga ime”

KTA i është bashkangjitur Aksionit Global duke përkrahur kampanjën “Kjo është rruga ime” të koordinuar nga “FIA Foundation” për të promovuar shëndetin në radhë të parë, të drejtat dhe të ardhmes së rinisë për prioretizimin e politikave për rrugë më të sigurta.


Kjo iniciativës e përkrahur nga “FIA Road Safety Grant Programme” ka për qëllim vetëdijesimin e të gjithë pjesëmarrëseve të komunikacionit për shkaktarin numër një të rreziqeve në komunikacion.

Sipas statistikave globale, çdo vit vdesin 250,000 fëmijë dhe të rinj si pasojë e aksidenteve të trafikut në rrugë. Aksidentet e trafikut në rrugë konsiderohen si shkaktari kryesorë i vdekjeve të fëmijëve mbi
moshën 5 vjeçare dhe adoleshentëve në mbarë botën. Që nga mbledhja e parë globale e Ministrave në konferencën e Sigurisë Rrugore të mbajtur në vitin 2009, rreth 2 milion fëmijë dhe të rinj kanë humbur jetën si pasoj e aksidenteve të trafikut, në gjithë botën, dhe 100 të tjerë janë lënduar. Pas Konferencës Globale të Ministrave për Sigurinë në Rruge të këtij viti, qeverisë tonë dhe të gjitha qeverive ne gjithë botën, i është bërë thirrja që të ulin numrin e fataliteteve në trafikun rrugor deri në vitin 2030.


Sipas statistikave të vitit 2019, në Kosovë kemi në total 40 këmbësorë të vdekur dhe 1093 të lënduar. Nga mosha 0 deri 12 vjeç, kemi gjithsej 4 të vdekur dhe 202 të lënduar, nga mosha 13-18 vjeç kemi gjithsej 1 të vdekur dhe 198 të lënduar, dhe mosha 19 vjeç e më shumë, kemi gjithsej 35 të vdekur dhe 693 të lënduar.
Pra, ne të gjithë e dimë që edukimi i fëmijëve si pjesëmarrës në trafik është shumë i rëndësishëm, poashtu është shumë e rëndësishme të kuptojmë kapacitetin e tyre e të kuptuarit.

KTA duke analizuar këto rrethana, dhe në bazë të disa kërkimeve të bëra, si ndërhyrje esenciale e ka cilësuar si të nevojshme ndërhyrjen për ngjyrosjen e vendkalimeve në afërsi të shkollave fillore, kësisoj duke e bërë më të qartë për fëmijë vendkalimin nga njëra anë e rrugës në anën tjetër, për të rritur
sigurinë e tyre që kalojnë çdo ditë.

Ngjyrosja e vendkalimeve do të karakterizohet me ngjyrim të përshtatshëm për fëmijë si dhe shoferët e automjeteve, duke synuar që të tërheq vëmendjen për kujdes adekuat të të dyja palëve si pjesëmarrës
të komunikacionit me një dizajn të bukur. Përpos suazave të kujdesit, kjo lloj e vëmendjes do të jetë atraktive për fëmijët duke i kontribuar sigurisë së përgjithshme të komunikacionit.

Ky projekt do të implentohet në Komunën e Prizrenit, në koordinim me organet gjegjëse të kësaj komune, me një plan të veprimit i cili do të filloj me datën 05.10.2020 dhe do të zgjasë deri me datën 09.10.2020.


Njëzëri, duke bërë thirrje edhe tek liderët tanë, të gjithë kemi të drejtë të përdorim rrugë të sigurta

#thisismystreet #fiafoundation #fiaroadsafetyprogramme #kta #ktakosova