PROJEKTI I SHKËMBIMIT TË SIGURISË RRUGORE, I FINANCUAR NGA BE-ja, KALON NË FAZËN E DYTË

PROJEKTI I SHKËMBIMIT TË SIGURISË RRUGORE, I FINANCUAR NGA BE-ja, KALON NË FAZËN E DYTË

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Projekti i Shkëmbimit të Sigurisë Rrugore, i financuar nga Bashkimi Europian, po hyn në një fazë të re emocionuese të zgjerimit, duke përfshirë 19 vende në misionin e tij për të përshpejtuar përmirësimet në fushën e sigurisë rrugore në të gjithë Evropën. Ky projekt inovativ është festuar si një mbështetës për iniciativat që shpëtojnë jetë, dhe ka arritur suksese të konsiderueshme gjatë tre viteve të para të implementimit, duke kontribuar në zvogëlimin e dallimeve në performancën e sigurisë rrugore të shteteve anëtare të BE-së.

Faza fillestare e programit të Shkëmbimit të Sigurisë Rrugore u fokusua në fusha të kërkuara si menaxhimi i shpejtësisë, parandalimi i konsumit të alkoolit dhe drogave në drejtim, dhe mbledhja e të dhënave. Disa shtete anëtare tashmë kanë parë përmirësime të dukshme në praktikat e sigurisë rrugore falë njohurive të fituara në këto fusha. Për të konfirmuar rezultatet e arritura, projekti ka shënuar kohët e fundit një pikë kulmore në rrugën e tij, duke marrë një nga çmimet më të larta në fushën e sigurisë rrugore – Çmimin e Nderit Ndërkombëtar të Sigurisë Rrugore të Princit Michael.

Ndërsa projekti vazhdon përpara, ai nuk po zgjerohet vetëm, por gjithashtu po vendos standarde të reja për sigurinë rrugore dhe po kontribuon në shpëtimin e shumë jetëve dhe parandalimin e aksidenteve. Vërtet, projekti i Shkëmbimit të Sigurisë Rrugore përputhet me vlerat e Rajonit I të FIA-s, pasi synon të përshpejtojë përmirësimet në fushën e sigurisë rrugore në të gjithë Evropën, duke ndërtuar infrastrukturë të sigurt dhe duke përmirësuar zbatimin dhe mbledhjen e të dhënave.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore