ADAC BËN THIRRJE PËR TEKNOLOGJINË E VETME TË TRANSMETIMIT NË PARANDALIMIN E AKSIDENTEVE, CAR2X

ADAC BËN THIRRJE PËR TEKNOLOGJINË E VETME TË TRANSMETIMIT NË PARANDALIMIN E AKSIDENTEVE, CAR2X

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

ADAC: Teknologjia e shpëtimit është zakonisht efektive vetëm nëse përfshihet si një tipar standard i markës

ADAC e sheh Car2X si një moment historik në historinë e sigurisë së trafikut, më potencialisht të njëjtin ndikim si jastëkët e ajrit ose sistemet e frenimit kundër bllokimit (ABS). Car2X është sistemi i informacionit me valë që mundëson komunikimin ndërmjet automjeteve ose me infrastrukturën e trafikut; sinjalizohen drejtuesit e mjeteve kur afrohen në seksione të rrezikshme, për të shmangur aksidentet dhe pasojat e rënda të tyre, veçanërisht në autostrada.

Teknologjia u zhvillua për situatat e trafikut në të cilat drejtuesit e mjeteve kanë pak ose aspak kohë për t’u përgjigjur: kjo mund të shkaktohet nga shikueshmëria e dobët për shkak të shiut ose mjegullës dhe shfaqjes së papritur të një automjeti mbi shpatullën e fortë ose nëse fundi i një seksioni të mbingarkuar autostrade është pak mbi një kodër. Natyrisht, automjetet e tjera duhet të pajisen gjithashtu me një marrës Car2X në bord për të marrë alarmin.

Megjithatë, një sondazh i Klubit i prodhuesve ka treguar se Car2X përdoret nga prodhuesit gjermanë Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz dhe Volkswagen, së bashku me Cupra dhe Volvo, por jo nga markat e tjera të importuara. Në shumë raste, sinjalizimet me paralajmërime për seksione të rrezikshme u dërgohen vetëm automjeteve të së njëjtës markë. Ekzistojnë gjithashtu ndryshime të rëndësishme në shpejtësi: VW dhe Volvo menaxhojnë transferimin e të dhënave në më pak se një sekondë, ndërsa Audi dhe Ford kërkojnë nga 20 sekonda deri në dy minuta.

Prandaj ADAC po u bën thirrje prodhuesve të arrijnë një marrëveshje në kohë për një teknologji të vetme transmetimi dhe të përfshijnë Car2X si një veçori standarde. Për më tepër, sinjalizimet duhet të dërgohen pa vonesë kohore dhe shërbimi duhet të jetë i disponueshëm pa kosto shtesë. Vetëm atëherë teknologjia do të bëhet efektive dhe do të arrijë potencialin e saj të plotë për të parandaluar aksidentet. Për të promovuar përhapjen e kësaj teknologjie, Klubi u bën thirrje konsumatorëve që të pyesin veçanërisht për Car2X kur blejnë një automjet.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore