Vlerësimi i AECC-së mbi vlerësimin e kostos EURO 7

Vlerësimi i AECC-së mbi vlerësimin e kostos EURO 7

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më 10 Maj, Shoqata per Kontrollin e Emetimeve nga Katalizatori ( AECC ) publikoi dokumentin e përditësuar të pozicionit dhe vlerësimit për Euro 7. AECC ështe një shoqatë shkencore ndërkombëtare, jofitimprurëse e kompanive europiane që operojnë në mbarë botën në kërkim, zhvillim, testim dhe prodhim të teknologjive kryesore për kontrollin e emetimeve.

Të dhënat nga AECC tregojnë se kufizimet e propozuara Euro 7 janë teknikisht të realizueshme me teknologjinë aktuale, si për automjetet e lehta ashtu edhe për ato të rënda, kjo tregon se propozimi Euro 7 mund të zbatohet teknikisht relativisht shpejt, duke përmirësuar më tej emetimet e përgjithshme të ndotësve të BE-së.

Më e rëndësishmja, AECC u kërkoi shtëpive inxhinierike të vlerësonin kostot shtesë të teknologjive të aplikuara për automjetet demonstruese, krahasuar me nivelet Euro 6d/VI-D, këto vlerësime janë të disponueshme në faqen e internetit të AECC-së dhe tregojnë diapazonin e vlerësuar të kostove shtesë për automjetet demonstruese. Vlerësimi për automjetet e lehta tregon se:

  • Diferenca e kostos midis Ndezjes me djegie, motorëve referencë Euro6 (Diesel) dhe konceptit të katalizatorit AECC vlerësohet midis -243 € dhe +437 €.
  • Diferenca e kostos midis motorëve Spark Ignition, Euro6 referencë (Benzinë ​​ose Benzin) dhe konceptit të katalizatorit AECC vlerësohet midis +90 € dhe +483 €.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore