KOMITETI ITRE PUBLIKON OPINION PËR EURO 7

KOMITETI ITRE PUBLIKON OPINION PËR EURO 7

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më 24 korrik, Komiteti i Parlamentit Evropian për Industrinë, Kërkimin dhe Energjinë (ITRE) publikoi opinionin e tij mbi propozimin e Rregullores Euro 7. Ky legjislacion shumë i rëndësishëm synon reduktimin e ndotjes së ajrit nga automjetet e reja motorike të shitura në BE, në mënyrë që të përmbushet plani i Marrëveshjes së Gjelbër Evropiane për zero ndotje.

Komiteti ITRE sugjeron disa ndryshime në propozimin origjinal, si heqja e detyrimit për sistemet e monitorimit në bord (OBM) për të qenë në gjendje të regjistrojnë madhësinë dhe kohëzgjatjen e të gjitha tejkalimeve të emetimeve dhe të shkaktojnë riparimin e automjetit kur shoferi paralajmëron. Sistemi njofton emetimet e tepërta, ose detyrimin e prodhuesve për të lëshuar një pasaportë mjedisore automjeti (EVP) për çdo automjet. Përveç kësaj, ai sqaron se autoritetet kombëtare duhet të refuzojnë dhënien e miratimit për pjesët e automjeteve që nuk përputhen me kërkesat e gërryerjes së gomave.

Komiteti drejtues për këtë dosje (ENVI) do të votojë për versionin përfundimtar të raportit të tij më 12 Tetor, teksti i miratuar do t’i dorëzohet votimit plenar të Parlamentit Evropian më 9 nëntor.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore