natalie

FIA emëron një CEO për herë të parë

FIA ka emëruar për herë të parë një CEO në krye të Federatës dhe në këtë post do të jetë Natalie Robyn.

Duke iu bashkuar FIA-s në të ardhmen e afërt, Natalie me origjinë amerikane është një drejtuese ekzekutive kryesore ndërkombëtare me mbi 15 vite eksperiencë në sektorin automotiv dhe financiar. Përpara se t’i bashkohej Federatës Ndërkombëtare të Automobilizmit, ajo ka mbajtur shumë poste të larta drejtuese në Volvo, Nissan dhe DaimlerChrysler.

Në këtë rol të ri, ajo do të jetë përgjegjëse për funksionimin e suksesshëm dhe performancën financiare të një administrate të integruar dhe të harmonizuar të FIA-s, si dhe drejtimin e strategjisë së përgjithshme për të ofruar vizionin e drejtuesve për reformimin e Federatës.

Gjithashtu, Natalie do të zhvillojë plane të reja të rritjes tregtare për të rritur dhe diversifikuar burimet e të ardhurave të FIA-s, duke siguruar stabilitet financiar për të ofruar më shumë burime për anëtarët tanë.

Duke komentuar emërimin, Presidenti i FIA-s Mohammed Ben Sulayem tha: “Emërimi i Natalie Robyn si CEO-ja jonë e parë është një moment transformues për Federatën tonë. Përvoja dhe eksperienca si drejtuese do të jenë vendimtare për përmirësimin e financave, qeverisjes dhe operacioneve tona. Ajo ka një histori suksesi të vërtetuar si në aspektin e rritjes, ashtu edhe në atë të drejtimit ekzekutiv dhe këto janë një aset jashtëzakonisht i vlefshëm për FIA-n dhe anëtarët tanë dhe unë e mirëpres atë në ekip.”

Ndërsa, Natalie Robyn tha: “Jam i lumtur që jam emëruar CEO i parë i FIA-s në një kohë kaq të rëndësishme dhe emocionuese për Federatën. Mezi pres të punoj me anëtarët, ekipin e lartë drejtues dhe Presidentin për të ofruar vizionin e tyre të reformës dhe rritjes”.

Untitled design

THE FUTURE IS BRIGHT

#FIAeConfer22
 
FIA ka mbajtur e-conferencen e rradhes #FIAeConf22 ku u mbajnë gjatë 5-6 Korriku 2022, në këtë konference kanë marrë pjesë 700 delegate nga 120 shtet, ku KTA si anëtare e saj ka marrë pjesë me dy delegatë të saj.
FIA E-conference 2022 u mbajtë në Paris me një format te ri elegant të sesioneve dinamike që eksploruan një sërë fushash kyçe të zhvillimit për Anëtarët e Mobilitetit dhe Motor Sport.
Dita e dytë e eKonferencës FIA 2022 u hap me një vështrim në ritmin e rimëkëmbjes së turizmit dhe theksoi mundësitë e biznesit për anëtarët e FIA. Diskutimet u fokusuan në atë se si anetarët e moblititetit dhe motor sportit mund të përfitojnë nga përmirësimi, dixhitalizimi dhe bashkëpunimi me kolegët.
 
Dita e fundit u mbyll me një mesazh frymëzues nga Presidenti i FIA-s Mohammed Ben Sulayem se “E ardhmja është e ndritshme për ne. Ne nuk mund të mbështetemi vetëm tek FIA, duhet të mbështetemi te anëtarët, së bashku.”
social-fb-fia7

Java Globale e Sigurisë Rrugore – Love 30

KTA fillon kampanjën “LOVE 30” të siguri rrugore, në kuadër të “Javës Globale të Sigurisë Rrugore të UN-it”, e cila si fokus ka shpejtësinë të lejuar në zona urbane.

Qëllimi i kësaj kampanje është thirrja globale për vetëdijesim në kufizim të shpejtësisë në 30KM/h, ku përmes kësaj thirrje të përfshij komunitetin që të i bashkëngjitet këtij veprimi duke marrë vëmendjen e institucioneve relevante për ndërhyrje, veprim ky i cili do të reduktoj numrin e fataliteteve nga lëndimet të shkaktuara në trafik.

Duke limituar shpejtësinë e veturave në 30KM/h në rrugët ku janë të përfshirë njerëzit së bashku me trafikun, nuk kontribuojmë vetëm në siguri, por njëkohësisht mundësojmë ambient më të shëndetshëm, të gjelbër dhe më të përshtatshëm për jetesë.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, faktori shpejtësi është identifikuar si një faktor kyç i lëndimeve nga aksidentet në rrugë, duke ndikuar si në rrezikun e një aksidenti në rrugë ashtu edhe në ashpërsinë e lëndimeve që vijnë nga aksidentet.

Rrugët me 30KM/h janë më të sigurta dhe më të shëndetshme.

Rrugët me 30KM/h na mbrojnë të gjithëve, sidomos ata që janë më të cenueshëm, si këmbësorët, çiklistët, fëmijët, të moshuari dhe personat me aftësi të kufizuara. Rrugët me 30KM/h, aty ku njerëzit dhe trafiku bashkohen, ndihmon në parandalimin aksidenteve me fatalitet, dhe promovon aktivitetin fizik sepse kur rrugët janë të sigurta, njerëzit ecin dhe ngasin me biçikletë.

Rrugët me 30KM/h janë të gjelbër.

Rrugët me 30KM/h janë vitale në përpjekjen për ndryshim të lëvizshmërisë me zero emetim të karbonit. Rrugët që promovojnë ecje dhe çiklizëm të sigurte mund të reduktojnë varësinë nga veturat dhe emetimin e dëmshëm të automjeteve të cilat kontribuojnë në ndryshimin klimatik. Për të mbrojtur ambientin, njerëzit kanë nevojë për siguri, rrugët me shpejtësi të ulët të cilat inkurajojnë përzgjedhjen e transportit të qëndrueshëm.

Rrugët me 30KM/h janë më të përshtatshëm për jetesë.

Rrugët të përshtatshme për jetesë, të mundësuar nga shpejtësia e ulët, janë zemra e Agjendës për Zhvillim të Qëndrueshëm 2030, dhe mund të ndihmojë në arritjen e qëllimeve. Në momentin që rikthehemi nga pandemia COVID-19, gjithsecili duhet të përfitoj nga rrugët me shpejtësi të ulët, kështu që ata jo vetëm që mbijetojnë, por gjithashtu të triumfojnë. Rrugët  me 30KM/h janë rrugët për jetesë.

Nëpërmjet kësaj kampanje, ne i bëjmë thirrje vendimmarrësve për ndryshimin e kufizimit të shpejtësisë në 30KM/h aty ku njerëzit jetojnë, punojnë, dhe luajnë.

Nëse edhe ju e dëshironi 30-shin, si shpejtësi maksimale të lejuar, sikurse edhe ne, bashkohuni kampanjës tonë që të mundësojmë realizimin e këtij ndryshimi të shpejtësisë në 30KM/h, si normë për qytetet në mbarë botën.

Përmes kësaj kampanje, ju do të keni mundësi që të etiketoni (tag) kryetarin e komunës tuaj (në postimin më poshtë), kësisoj të arrijmë të marrim vëmendjen e tyre për qëllimin tonë të përbashkët, për rrugët më të sigurta duke ndryshuar shpejtësinë e lejuar në 30KM/h në të gjitha zonat e banuara.

Kjo kampanjë është mbështetur nga “FIA ROAD SAFETY GRANTS PROGRAMME” e koordinuar nga “FIA FOUNDATION”.

anwb_w1520

Ndalo apo vozit?

Një dritë është e ndezur: të ndaloj apo të vazhdojë?

Me pak fjalë: e kuqja po ndalet. Me portokalli mund të vazhdoni për një kohë, por me një shpejtësi të rregulluar dhe në korsinë e djathtë. Ne kemi renditur dritat më të rëndësishme për ju.

Përmbledhje e dritave paralajmëruese

Në broshurën e udhëzimeve të makinës suaj do të gjeni një pasqyrë të plotë të të gjitha dritave që mund të jenë të dukshme në ekran. Dritat në listën më poshtë janë më të rëndësishmet. Ata japin një paralajmërim nëse ekziston një problem i vërtetë me makinën. Kushtojini vëmendje edhe ngjyrës së tyre: me një dritë paralajmëruese portokalli mund të vazhdoni të vozisni për pak kohë, por rregulloni shpejtësinë dhe drejtojuni djathtas. Ndaluni në një vend të sigurt dhe kontrolloni se çfarë po ndodh. Nëse është e mundur, drejtohuni në një garazh. Nëse keni një dritë të kuqe paralajmëruese, duhet ta lini  mënjanë makinën menjëherë.

Ndalo

Frenat

Kjo dritë mund të tregojë vaj të ulët të frenimit, konsum të jastëkut të frenave ose një problem me sistemin ABS. Kontrolloni nivelin e vajit të frenave. Ndal makinën. Vozitja e makinës mund të jetë e rrezikshme. Telefononi Ndihmën Rrugore për të përcaktuar se çfarë tjetër mund të jetë problemi

Bateria

Drita e baterisë ndizet gjithmonë kur ndizni motorin, por më pas duhet të fiket automatikisht. Nëse qëndron i ndezur, mund të ketë diçka që nuk shkon me alternatorin, kabllot e rrymës ose rripin e drejtimit. Ndaloni në një vend të sigurt dhe telefononi per asistencën rrugore per keshille

Ftohja

Diçka nuk shkon me sistemin tuaj të ftohjes. Kjo mund të bëjë që motori të mbinxehet dhe të pësojë dëme serioze. Ndaloni dhe shikoni nëse ka akoma mjaftueshëm ftohës në rezervuar. Shtoni ftohës nëse është e nevojshme. Kujdes: nëse motori është mbinxehur, është më mirë të telefononi Asistancen rrugore

Vaj

Vaji është harxhuar . Kjo mund të shkaktojë dëme serioze në motorin tuaj, sepse vaji duhet të sigurojë që motori juaj të funksionojë i ‘lubrifikuar’. Kontrolloni nivelin e vajit dhe mbushni ose kullojeni nëse është e nevojshme. Nëse drita mbetet e ndezur (e kuqe), menjëherë ndaloni ne skaj te rrugës dhe kërkoni asistance rrugore dhe mos vozisni më tej.

Gomat

 Gjithnjë e më shumë makina kanë një sistem të monitorimit të presionit të gomave dhe nga 2014 kjo është edhe e detyrueshme për makinat e reja. Nëse kjo dritë ndizet, njëra prej gomave ka shumë pak presion dhe madje mund të shpohet. Parkoni makinën në një vend të sigurt dhe kontrolloni gomat. Nëse keni një gomë të rënë, mund ta ndryshoni vetë timonin. Nëse preferoni të mos filloni me këtë, telefononi Asistancen rrugore. Ata gjithashtu mund t’ju këshillojnë se si të rivendosni sistemin.

Vozit

Airbag

Nëse kjo dritë ndizet, tregon një defekt në jastëk ajri ose tensionuesin e rripit. Prandaj, ata nuk do të funksionojnë në rast përplasjeje, e cila rrit rrezikun e lëndimeve serioze. Shkoni në garazhin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur për të kontrolluar sistemin e jastëkave të ajrit(airbarg)

Kontrolli

Nëse kjo dritë është e ndezur në ekran, mund të ketë diçka që nuk shkon me drejtimin e drejtimit. Nëse dështon, do të ndjeni që drejtimi është shumë më i rëndë, veçanërisht me shpejtësi të ulët dhe parkim. Vizitoni garazhin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur për të parë se cili është problemi.

Motori

 Nëse kjo dritë ndizet, ka diçka që nuk shkon me motorin ose me elektronikën që kontrollon injektimin dhe ndezjen e karburantit. Atëherë është mirë të vizitoni garazhin tuaj në afat të shkurtër. Nëse pulson, mund të ketë një problem serioz. Kontrolloni nivelin e vajit të motorit dhe të ftohësit. Nëse drita ndizet, ndaloni në një vend të sigurt dhe thirrni ndihmën e asistencës rrugore.

Filtri i grimcave të naftës

 Kjo dritë në ekran ndizet nëse ka diçka që nuk shkon me filtrin e grimcave. Shterja e makinës suaj (naftë) është e pajisur me një filtër grimcash. Nëse kjo bllokohet ose prishet, makina juaj nuk plotëson më kërkesat mjedisore. Përveç kësaj, vetë motori ose filtri mund të dëmtohet. Në të gjitha rastet: kontrolloni nivelin e vajit. Shkoni në garazhin tuaj për të kontrolluar filtrin e grimcave. Nëse ka një humbje të qartë të energjisë, mos vazhdoni të vozisni, por thirrni ndihmën në rrugë.

Cilat janë rreziqet?

Ju gjithmonë duhet ta merrni seriozisht një dritë paralajmëruese që digjet. Mund të jetë një sinjal i rëndësishëm që jeni në rrezik të madh. Këto janë rreziqet e mundshme për të cilat paralajmërojnë dritat:

Siguria juaj dhe e përdoruesve tuaj të tjerë të rrugës janë të rrezikuara. Për shembull, nëse frenat nuk punojnë më ose sistemi i drejtimit elektrik dështon.

Ju vijnë në një ngecje me fat të keq. Kjo gjithmonë nënkupton vonesa, një situatë potencialisht të pasigurt dhe ndoshta kosto shtesë.

Ju merrni një faturë të lartë riparimi. Për shembull, nëse vazhdoni të vozisni me një ftohje të prishur ose shumë pak vaj, kjo mund të shkaktojë dëme serioze, madje të pariparueshme në motor.

EUMO_2020_image1-crop2-807x360

SONDAZHI I LEVIZJES SE BE-se 2020 : SI KA NDIKUAR MOBILITETIN COVID-19 NE EUROPE ?

Rezultatet e sondazhit të fundit të kryer nga Observatori i Lëvizjes së BE * tregojnë se evropianët gjithnjë e më shumë mbështeten në vetura private për udhëtime ditore dhe udhëtime më të gjata në 2020.

Sondazhi vjetor i Byrosë Evropiane të FIA-s përcaktoi për të eksploruar ndryshimet në zakonet e lëvizjes së njerëzve që kanë ndodhur në përgjigje të pandemisë COVID-19 dhe kufizimeve të ndryshme të aplikuara nga qeveritë Evropiane. Të anketuarit dhanë informacion në lidhje me sjelljen e tyre të lëvizjes në vitin 2020, i cili u krahasua me të dhënat e vitit 2019.

Sondazhi i Observatorit të Lëvizshmërisë së BE-së për vitin 2020 u krye nga tetë klube të lëvizjes që janë të gjithë anëtarë të Rajonit I të FIA-s: ACA (Francë), ACI (Itali), ACP (Portugali), AL (Finlandë), MAK (Hungari), RACC (Spanjë) ), RACE (Spanjë) dhe TCS (Zvicër) KTA (Kosove).Rreth 30 000 individë morën pjesë në sondazh duke dhënë përgjigje për një sërë pyetjesh të zakonshme. Intervistat u kryen midis shtatorit dhe dhjetorit 2020.

Gjetjet kryesore të studimit tregojnë se vetura private mbeti mjeti i preferuar i transportit si për udhëtimet ditore ashtu edhe për udhëtimet më të gjata:

Mbështetja e evropianëve në lëvizjen private u rrit në 2020 me 74% të të anketuarve të anketës që deklaruan se ata përdorën një makinë për udhëtimet e tyre ditore në 2020 – nga 69% në 2019.
Rreth 40% e të anketuarve nuk shkuan me pushime verore në 2020, përkundër 20% në 2019. Nga ata që shkuan me pushime, 84% udhëtuan me makinë – krahasuar me 66% në 2019. Vetëm 2% e atyre që shkuan me pushime zgjodhën një vend jo-fqinj ose një kontinent tjetër si destinacionin e tyre në vitin 2020, kundrejt 18% në 2019.

Laurianne Krid, Drejtoresha e Përgjithshëm e Rajonit I të FIA-s, komentoi: “Pandemia COVID kishte një ndikim të rëndësishëm në lëvizjen e përditshme të njerëzve dhe zgjedhjet e turizmit. Sidoqoftë, makina private jo vetëm që e mbajti por e konsolidoi rolin e saj si mjetin e preferuar të transportit për distanca të shkurtra dhe të gjata “.
“Ndërsa makinat mbeten thelbësore për plotësimin e nevojave të lëvizjes së njerëzve,” vazhdoi ajo, “ka disa mënyra që politikëbërësit mund të zbusin ndikimet e transportit rrugor pa kufizuar lëvizjen e qytetarëve. Kjo perfshin:

-Ndihmojne konsumatorët për të zgjedhur makina më efikase dhe më pak ndotëse, për shembull duke promovuar vlerësimet e gjelbër NCAP; dhe

-Sigurimi i një informacioni cilësor që do të lejojë qytetarët të kombinojnë mënyra të ndryshme në një mënyrë optimale, të tilla si duke promovuar skemat e Lëvizjes si një Shërbim (MaaS)

*Observatori i Lëvizjes së BE-së është një iniciativë e përbashkët e zhvilluar nga FIA Rajoni I dhe anëtarët e tij me qëllim që të kryejnë sondazhe të koordinuara multi-kombëtare mbi çështjet strategjike të lëvizjes. Sondazhet e mëparshme janë përqendruar në teknologjitë e përparuara të automjeteve të sigurisë (2018), çështjet e privatësisë së të dhënave (2019) dhe përdorimin e aplikacioneve për smartphone për të lehtësuar lëvizjen urbane (2020)

Hyundai_NEXO_2021_0069_2_GN-807x360

VETURAT HIBRIDE : A JANE TE GJITHA TE NJEJTA? 25 REZULTATET E TESTEVE TE REJA JANE PUBLIKUAR

Green NCAP ka shpallur vlerësimet e performancës mjedisore të 25 veturave të reja, duke përfshirë, për herë të parë, automjete elektrike plug-in hibride (PHEV). Rezultatet e tre – Kia Niro, Mitsubishi Outlander dhe Toyota Prius – tregojnë se jo të gjithë hibridët plug-in ofrojnë të njëjtat përfitime mjedisore. Hyundai NEXO – një automjet me qelizë karburanti hidrogjeni – demonstron premtimin e kësaj teknologjie në zhvillim. Lista e makinave të testuara përfshin gjithashtu makinat e plota elektrike VW ID.3 dhe 19 me motorë me djegie, nga të cilat dy – Škoda Octavia Combi 2.0 TDI dhe VW Golf 1.5 TSI – dallojnë nga pjesa tjetër.

Kur bëhet fjalë për pastërtinë e mjedisit, automjetet e pastra elektrike tejkalojnë konkurrencën dhe me rritjen e interesit të konsumatorit, gjithnjë e më shumë prodhues tradicionalë të automjeteve po bëhen seriozë në lidhje me automjetet elektrike. Makina e parë elektrike e pavarur e Volkswagen, ID.3, përforcon këtë mesazh, duke iu bashkuar BEV-ve të testuara më parë nga Green NCAP me një vlerësim maksimal me 5 yje. Hyundai NEXO, një makinë me qelizë karburanti hidrogjeni, gjithashtu arriti 5 yje, pasi rezultoi të ishte po aq i pastër sa një automjet elektrik me bateri dhe shumë gati si efikas në energji. Duke përdorur një qelizë karburanti për të shndërruar hidrogjenin në energji elektrike, NEXO lëshon vetëm ujë në gyp dhe ofron një diapazon drejtimi të pakonkurueshëm nga çdo automjet i pastër elektrik, së bashku me mbushjen e shpejtë dhe të lehtë si një makinë konvencionale. Rezultati NEXO tregon qartë potencialin e madh të teknologjisë, por makinat me qeliza djegëse janë një zgjedhje e dukshme për shumicën e konsumatorëve vetëm nëse do të ishin në dispozicion stacione të mjaftueshme të karburantit me hidrogjen.

Teknologjia PHEV aktualisht është shumë e favorizuar nga prodhuesit që kërkojnë të zvogëlojnë gjurmën e tyre të karbonit dhe të jenë në përputhje me legjislacionin e ri të shkarkimeve. Tregtohet si duke ofruar “më të mirën e të dy botëve” – pastërtia me bateri kur nevojitet me diapazonin e vozitjes së një makine me motor me djegie – testet e Green NCAP zbuluan se, edhe kur karikohen në mënyrë optimale, jo të gjithë PHEV janë të njëjtë. Toyota Prius bën përshtypje më së shumti me një vlerësim me 4 yje që mund të gjitha makinat e pastra elektrike dhe të karburantit të hidrogjenit. Kia Niro ndjek nga afër me 3½ yje, por Mitsubishi Outlander arriti vetëm 2 yje, më pak se disa nga makinat më të fundit në përputhje me Euro 6 me benzinë ose naftë.

Kryetari i Euro NCAP, Niels Jacobsen, tha, “Njerëzit duan informacion të pavarur, transparent në lidhje me ndikimin në mjedis të makinave. Këto rezultate të PHEV tregojnë pse kjo është kaq e rëndësishme. Konsumatorët mund të falen kur menduan se duke blerë një makinë të etiketuar ‘PHEV’ dhe duke e mbajtur atë të ngarkuar gjatë gjithë kohës, ata do të bëjnë më të mirën e tyre për mjedisin, por këto rezultate tregojnë se kjo nuk është domosdoshmërisht kështu. Outlander tregon se një automjet i madh, i rëndë me një diapazon të kufizuar drejtimi nuk ka gjasa të ofrojë ndonjë përfitim nga një makinë konvencionale. Nga ana tjetër, Toyota, me përvojën e saj të gjatë të teknologjisë hibride, ka bërë një punë të jashtëzakonshme dhe Prius, i përdorur si duhet, mund të ofrojë transport të pastër dhe efikas. Kjo varet nga zbatimi dhe strategjia e hibridizimit, por ajo që është e vërtetë për të gjithë PHEV-të është se ato duhet të karikohen rregullisht dhe të nxiten sa më shumë që të jetë e mundur nga energjia e baterisë nëse do të përmbushin potencialin e tyre. “

Toyota Yaris Hybrid nënvizon më tej ekspertizën e Toyota-s në fushën e elektrifikimit me një vlerësim të respektueshëm me 3½-yje. Por ajo përputhet nga dy makina me motor konvencional, Škoda Octavia Combi 2.0 TDI me naftë dhe VW Golf 1.5 TSI me benzinë. Këto janë rezultatet më të mira të arritura deri më tani nga makinat jo të elektrizuara.

Niels Jacobsen, “Legjislacioni Euro 6 ka bërë një ndryshim real. Për herë të parë, ne po shohim makina të performojnë në botën reale duke drejtuar mënyrën siç premtojnë në stolin e provës dhe duhet të përgëzojmë prodhuesit e makinave dhe inxhinierët e shkarkimeve për hapat e mëdhenj që kanë bërë në vitet e fundit. E ardhmja duket sikur i përket makinave elektrike të një lloji ose një tjetër, por, tani për tani, konsumatorët përballen me një zgjedhje hutuese. Green NCAP është këtu për t’i ndihmuar ata të marrin vendime të informuara në mënyrë që të gjithë të mund të kontribuojmë tani për një të ardhme më të pastër dhe më të qëndrueshme. “

Të gjitha testet në këtë botim, të pritura nga ato të Toyota Prius, u sponsorizuan nga Komisioni Evropian si pjesë e projektit të Indeksit të Automjeteve të Gjelbërta (GVI).

Përmbledhje e të gjitha rezultateve të shkurtit 2021

Audi A33starsMercedes-Benz A-Class2.5stars
BMW 1 Series2.5starsMINI Cooper2.5stars
BMW X12starsMitsubishi Outlander2stars
Citroën C33starsOpel/Vauxhall Corsa2.5stars
Dacia Sandero2.5starsSEAT Leon3stars
FIAT Panda2.5starsŠkoda Fabia3stars
Ford Kuga2.5starsŠkoda Octavia3.5stars
Honda Civic2.5starsToyota Prius4stars
Hyundai NEXO5starsToyota Yaris3.5stars
Hyundai Tucson1.5starVolvo XC602stars
Kia Niro3.5starsVW Golf3.5stars
Land Rover Discovery Sport1.5starVW ID.35stars
Mazda CX-302.5stars

Per me shume rezultate :  www.GreenNCAP.com.

Burimi : FIA Region

automatisiertes-fahren-1808_o72zyy

Kështu funksionon një makinë e automatizuar

Çfarë i duhet një makine që të mund të drejtojë automatikisht? Dhe cilat sisteme përdoren tashmë sot? Ne tregojmë gjendjen aktuale të artit dhe shpjegojmë sfidat që sjell automatizimi me vete.

Video kamerat janë te drejtuara përpara, prapa dhe anash. Ato ofrojnë imazhe reale te rrugës, shenja te trafikut, përdoruesit e tjerë te rrugës. Ata përcaktojnë distancën nga objektet dhe ndihmojnë ne perceptimin e këmbësoreve dhe çiklisteve

Sensorët e radarëve vazhdimisht masin distancën midis veturës  dhe përdoruesve të tjerë të rrugës dhe gjërave në afërsi të menjëhershme. Sistemi GPS merr sinjale nga satelitët dhe kështu ofron një pamje të zonës përreth. Sensorët shtesë të përshpejtimit zbulojnë se në cilën korsi po lëviz makina aktualisht, nëse është në drejtimin e dëshiruar të udhëtimit ose nëse po rrëshqet.

Makina e automatizuar (dhe tashmë disa modele sot) mund të shkëmbejë informacion me automjete të tjera dhe burime të të dhënave (komunikimi C2X) përmes rrjetit celular ose WLAN. Kjo mundëson paralajmërime të hershme të pengesave të papritura.

Programi kompjuterik në bord vlerëson të gjitha të dhënat dhe përshtat stilin e drejtimit autonom në përputhje me rrethanat. Kjo mundëson që makina të frenojë, përshpejtojë ose drejtojë në mënyrë të pavarur. Softueri gjithashtu njeh dhe merr parasysh rregullat e trafikut.

Si e sheh kompjuteri trafikun

Në mënyrë që të gjejnë rrugën e tyre në trafik, makinat e automatizuara e kategorizojnë mjedisin në objekte të ndryshme: Çfarë është korsia, ku janë shenjat e trafikut dhe ku janë njerëzit dhe makinat e tjera? Kjo nënndarje është e rëndësishme për aq sa priten lëvizje të ndryshme nga një makinë sesa nga një person.

Nëse një këmbësor, duke përfshirë drejtimin dhe shpejtësinë, njihet nga makina, ai llogarit lëvizjen e mëtejshme bazuar në probabilitetet. Ndërsa një këmbësor mund të dalë nga zona e rrezikut me një hap në gjysmën e sekondës, një makinë nuk mundet. Prandaj, makina e automatizuar duhet të reagojë ndryshe ndaj përdoruesve të ndryshëm të rrugës.

Syri i njeriut kundrejt imazhit kompjuterik

Sensorët, veçanërisht radari, janë të pamposhtur kur bëhet fjalë për llogaritjen e distancave dhe shpejtësive. Kompjuteri mund të llogarisë saktësisht se kur do të ndodhë një përplasje me të njëjtat parametra dhe mund të fillojë frenimin me një saktësi prej centimetrash. Njeriu vetëm mund të mendojë. Përveç kësaj, ndryshe nga sensorët, njerëzit ndonjëherë shpërqendrohen. Por kur parametrat qëndrojnë të njëjtë në një situatë komplekse?

Pikat e forta të njerëzve janë kapja e situatave komplekse dhe komunikimi jo verbal. Përmes kontaktit me sy, për shembull, njerëzit mund të tregojnë nëse një këmbësor ka vërejtur situatën ose nëse ai po shkel me vëmendje në rrugë. Kamerat kapin drejtimin në të cilin njerëzit po shikojnë, por ky nuk është kontakti i vërtetë me sy.

Tundje me dore ose mbyllje/hapje e shpejtë e syve mund të jetë e mjaftueshme për të komunikuar ose për të zgjidhur një situatë të vështirë. Kompjuteri nuk e kupton. Me të ka vetëm rregulla të trafikut dhe vlera shoqëruese të matura.

*Burim i informacionit ADAC

Decanit-4

Ligjeratat e radhës në Pejë, Skenderaj, Deçan, Dragash dhe Novobërd

Vazhdojnë ligjeratat dhe shpërndarja e pakove në kuadër projektit “Stay Safe”.

Degët e Kryqit të Kuq të Kosovës që përfituan nga ligjeratat si dhe pakot nga ky projekt, janë: Dega në Pejë, Skenderaj, Decan, Dragash dhe Novobërd.

Janë vizituar degët e lartëpërmendura të Kryqit të Kuq me ligjerata dhe produkte esenciale për të mbrojtur vetvetën në radhë të parë, dhe për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Për më tepër, në kuadër të këtij projekti do të përfitojnë edhe degë tjera të Kryqit të Kuq të Kosovës, ku do të shpërndahen gjithsej 4500 pako.

Klinë

Ligjeratat e radhës në Klinë dhe Fushë Kosovë

Vazhdojnë ligjeratat dhe shpërndarja e pakove në kuadër projektit “Stay Safe”.

Degët e Kryqit të Kuq të Kosovës që përfituan nga ligjeratat si dhe pakot nga ky projekt, janë: Dega në Klinë dhe Fushë Kosovë.

Janë vizituar degët e lartëpërmendura të Kryqit të Kuq me ligjerata dhe produkte esenciale për të mbrojtur vetvetën në radhë të parë, dhe për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Për më tepër, në kuadër të këtij projekti do të përfitojnë edhe degë tjera të Kryqit të Kuq të Kosovës, ku do të shpërndahen gjithsej 4500 pako.

Malisheve-9

Ligjeratat e radhës në Istog dhe Malishevë

Vazhdojnë ligjeratat dhe shpërndarja e pakove në kuadër projektit “Stay Safe”.

Degët e Kryqit të Kuq të Kosovës që përfituan nga ligjeratat si dhe pakot nga ky projekt, janë: Dega në Istog dhe Malishevë.

Degët e Kryqit të Kuq të lartpërmendura janë vizituar javën që lam pas, me ligjerata dhe produkte esenciale për të mbrojtur vetveten në radhë të parë, dhe për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Për më tepër, në kuadër të këtij projekti do të përfitojnë edhe degë tjera të Kryqit të Kuq të Kosovës, ku do të shpërndahen gjithsej 4500 pako.