VLERËSIMET MË TË FUNDIT TË GREEN NCAP PËR ŠKODA FABIA, NISSAN QASHQAI DHE HYUNDAI TUCSON

VLERËSIMET MË TË FUNDIT TË GREEN NCAP PËR ŠKODA FABIA, NISSAN QASHQAI DHE HYUNDAI TUCSON

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Green NCAP publikoi vlerësimet e tyre më të fundit për Škoda Fabia, Nissan Qashqai dhe Hyundai Tucson.

Škoda Fabia është një makinë kompakte me një motor të vogël benzine me 3 cilindra. Motori 1.0 MPI ofron 48 kW fuqi, e cila është me kosto me të vogël për nga automjeteve me benzinë.

Makina peshon pak më shumë se një ton dhe nuk është e pajisur me turbocharger ose filtër grimcash. Kombinimi i motorit të vogël dhe peshës së ulët çon në efikasitet mbresëlënës me konsumin më të lartë të matur të testit prej pak më shumë se 6 litra/100 km. Konsumi më i ulët në drejtimin eko në botën reale bën përshtypje me 3,9 l/100 km.

Dobësitë e Fabia janë kontrolli i grimcave dhe Starti ne kushtet e motit te ftohte. Nga ana pozitive me Fabia, Skoda demonstron se harxhime te uleta dhe pergjithesisht kontrolli i mire i ndotesve jane te mundshme ne swegmentin me kosto te perballueshme dhe pa elektrifikim.

I testuar këtu është Nissan Qashqai, i pajisur me motorin 1.3 litërsh me benzinë turbo. Makina demonstron një sistem kontrolli të ndotësve që funksionon mirë me potencial për t’u përmirësuar veçanërisht për emetimet aktualisht të parregulluara NH3. Rezultati i mirë laboratorik gjithashtu mund të riprodhohet lehtësisht në rrugë, duke ulur ndjeshëm ndikimin e automjeteve me motor me djegie në cilësinë e ajrit. Ashtu si SUV-të e tjerë, Qashqai ka rritje te konsumit të karburantit gjatë drejtimit dinamik në autostradë dhe shpejtësive më të larta. Megjithatë, me 6,7 l/100 km në testin e botës reale në rrugë, shifra është një vlerë relativisht e mirë për një SUV me benzinë. Të lidhura ngushtë me kërkesën për karburant janë edhe emetimet e gazrave, të cilat nuk e ndihmojnë Qashqai të arrijë më shumë se 2½ yje jeshilë me një Indeks të përgjithshëm të ponderuar prej 4.3.

Hyundai Tucson është një SUV relativisht i rëndë dhe me fuqi të lartë që është i pajisur me një sistem të plotë hibrid, një turbocharger dhe një GPF. Ai rezulton nën mesataren në Indeksin e Ajrit të Pastër për shkak të kontrollit të dobët të grimcave, prodhimit të lartë të amoniakut ndotës të parregulluar dhe emetimeve të tepërta të CO ne fuqi te madhe ne autostrade. Sistemi hibrid funksionon në mënyrë efektive në situata që përfaqësojnë drejtimin “normal” në botën reale dhe pritet t’u ofrojë konsumatorëve shifra të mira harxhimit në raste ne vozitje rural me shpejtësi mesatare.Megjithate, udhetimet e shkurtra urbane dhe vecanresisht, ngasja dinamike ne autostrade do te rrise vlerat e matura 8 dhe 9 l/100km.

Emetimet e gazeve serrë janë të lidhura ngushtë me shifrat e harxhimit dhe rezultatet e Testit të Autostradës e shtyjnë Indeksin e Gazit Serrë në një pikë mesatare prej 3.1

Ulja e prodhimit të grimcave dhe një kontroll më i fuqishëm i ndotësve do ta ndihmonte Tucson-in të arrijë lehtësisht rezultate më të larta vlerësimi. Efikasiteti më i lartë në autostradë do të shtonte rezultatin e përmirësuar.

Lexoni të gjitha detajet e të dhënave në https://www.greenncap.com/

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore