2210-SocialMediaHeader_Twitter-1024x342 (1)

VLERËSIMET MË TË FUNDIT TË GREEN NCAP PËR ŠKODA FABIA, NISSAN QASHQAI DHE HYUNDAI TUCSON

Green NCAP publikoi vlerësimet e tyre më të fundit për Škoda Fabia, Nissan Qashqai dhe Hyundai Tucson.

Škoda Fabia është një makinë kompakte me një motor të vogël benzine me 3 cilindra. Motori 1.0 MPI ofron 48 kW fuqi, e cila është me kosto me të vogël për nga automjeteve me benzinë.

Makina peshon pak më shumë se një ton dhe nuk është e pajisur me turbocharger ose filtër grimcash. Kombinimi i motorit të vogël dhe peshës së ulët çon në efikasitet mbresëlënës me konsumin më të lartë të matur të testit prej pak më shumë se 6 litra/100 km. Konsumi më i ulët në drejtimin eko në botën reale bën përshtypje me 3,9 l/100 km.

Dobësitë e Fabia janë kontrolli i grimcave dhe Starti ne kushtet e motit te ftohte. Nga ana pozitive me Fabia, Skoda demonstron se harxhime te uleta dhe pergjithesisht kontrolli i mire i ndotesve jane te mundshme ne swegmentin me kosto te perballueshme dhe pa elektrifikim.

I testuar këtu është Nissan Qashqai, i pajisur me motorin 1.3 litërsh me benzinë turbo. Makina demonstron një sistem kontrolli të ndotësve që funksionon mirë me potencial për t’u përmirësuar veçanërisht për emetimet aktualisht të parregulluara NH3. Rezultati i mirë laboratorik gjithashtu mund të riprodhohet lehtësisht në rrugë, duke ulur ndjeshëm ndikimin e automjeteve me motor me djegie në cilësinë e ajrit. Ashtu si SUV-të e tjerë, Qashqai ka rritje te konsumit të karburantit gjatë drejtimit dinamik në autostradë dhe shpejtësive më të larta. Megjithatë, me 6,7 l/100 km në testin e botës reale në rrugë, shifra është një vlerë relativisht e mirë për një SUV me benzinë. Të lidhura ngushtë me kërkesën për karburant janë edhe emetimet e gazrave, të cilat nuk e ndihmojnë Qashqai të arrijë më shumë se 2½ yje jeshilë me një Indeks të përgjithshëm të ponderuar prej 4.3.

Hyundai Tucson është një SUV relativisht i rëndë dhe me fuqi të lartë që është i pajisur me një sistem të plotë hibrid, një turbocharger dhe një GPF. Ai rezulton nën mesataren në Indeksin e Ajrit të Pastër për shkak të kontrollit të dobët të grimcave, prodhimit të lartë të amoniakut ndotës të parregulluar dhe emetimeve të tepërta të CO ne fuqi te madhe ne autostrade. Sistemi hibrid funksionon në mënyrë efektive në situata që përfaqësojnë drejtimin “normal” në botën reale dhe pritet t’u ofrojë konsumatorëve shifra të mira harxhimit në raste ne vozitje rural me shpejtësi mesatare.Megjithate, udhetimet e shkurtra urbane dhe vecanresisht, ngasja dinamike ne autostrade do te rrise vlerat e matura 8 dhe 9 l/100km.

Emetimet e gazeve serrë janë të lidhura ngushtë me shifrat e harxhimit dhe rezultatet e Testit të Autostradës e shtyjnë Indeksin e Gazit Serrë në një pikë mesatare prej 3.1

Ulja e prodhimit të grimcave dhe një kontroll më i fuqishëm i ndotësve do ta ndihmonte Tucson-in të arrijë lehtësisht rezultate më të larta vlerësimi. Efikasiteti më i lartë në autostradë do të shtonte rezultatin e përmirësuar.

Lexoni të gjitha detajet e të dhënave në https://www.greenncap.com/

MercedesEQS-1641443351-5846-1641443572

Euro NCAP paraqet Top performuesit më të mirë të sigurisë dhe fituesit e çmimeve 2021 më i mirë në kategori

Euro Ncap ka testuar 33 makina te reja ne 2021 nga të cilet 22 arritën vleresimin me të lartë me 5 yje.

Ndër sukseset, Mercedes-EQ EQS doli si më i miri në kategoritë “Executive Car” dhe “Pure Electric”, duke mposhtur për pak nënkampion Polestar 2. Në kategorinë “Small Off-Road”, fitues është Nissan Qashqai. me një performancë të jashtëzakonshme në sigurinë aktive. Çmimi në kategorinë “Large-Off Road” shkon për SUV-in e parë tërësisht elektrik të Škoda, Enyaq iV. Toyota Yaris Cross zuri vendin e parë në kategorinë “MPV të vogla” dhe “Makina e Vogël Familjare” më e mirë ishte Škoda Fabia

Cmimi Euro NCAP i jepet atzre makinave qe performojne me mire ne pergjithesi ne kategorine me te pakten tre pjesëmarres ne ate vit. Fituesit duhet te kene arritur me nje vleresim me pese yje dhe nuk duhet te kene asnje zone kritike.

Dr. Michiel van Ratingen, Sekretari i Përgjithshëm i Euro NCAP, thotë

“2021 ishte një vit i vështirë për industrinë e makinave: mungesa e pjesëve, veçanërisht gjysmëpërçuesve, ishte thumbimi në majën e krizës Covid, duke ndikuar në afatet kohore të zhvillimit, prodhimin dhe shitjet. Megjithatë, ne pamë një numër të madh modelesh të reja makinash që vinin në treg, shumë prej tyre elektrike ose hibride, dhe shumë prej tyre arritën vlerësimet me pesë yje pavarësisht vështirësive. Bravo për fituesit si dhe për nënkampionët, disa prej të cilëve ishin pretendentë shumë të ngushtë për vendin e parë në kategoritë e tyre përkatëse.”

Executive
Runner-up
Mercedes-EQ EQS
Polestar 2
Large Off-road
Runner-up
Škoda Enyaq iV
BMW iX
Small Family Car
Runner-up
Škoda Fabia
Small Off-road
Runner-up
Nissan Qashqai
VW ID.4
Small MPV
Runner-up
Toyota Yaris Cross
VW Caddy
Pure electric
Runner-up
Mercedes-EQ EQS
Polestar 2

Një video e shkurtër e makinave më të mira në klasë të vitit 2021 është e disponueshme në kanalin Euro NCAP YouTube channel.

Kanioni_i_Drinit_të_Bardhë_te_Ura_e_Fshajtë,_Rahovec_Gjakovë

Dita ndërkombëtare e Turizmit

Historiku

Që nga viti 1980, Dita Botërore e Turizmit festohet çdo vit në të gjithë botën më 27 shtator. Në këtë ditë në vitin 1970 kur u miratuan Statutet e Organizatës Botërore të Turizmit të Kombeve të Bashkuara, të cilat konsiderohen një moment historik në turizmin global.

Kjo hapi rrugën për krijimin e Organizatës Botërore rë Turizmit (UNWTO) pesë vjet më vonë. UNWTO festoi Ditën e Parë Botërore të Turizmit si një kremtim ndërkombëtar më 27 shtator 1980

Që nga fillimi i pandemise masat kufizuese kanë goditur turizmin, me heqjen e masave kufizuese dhe rihapjës së botës duke shikuar drejt së ardhmes, të gjithë së bashku duhet të bëjmë përpjekjet tona duke ruajtur dhe promovuar bukuritë natyrore dhe pika turisitike .

Prandaj ne sot po i bashkohemi ditës ndërkombetare të turizmit duke nxitur ndergjegjesimin per vlerat social,kulturore, kulturore, politike dhe ekonomike të turizmit dhe kontributin qe mund te jap ky sektor.

Më poshtë mund të gjeni video përmbledhëse të bukurive natyrore të Republikës së Kosoves.

KTA_Visual

Kampanja ” Rruga ka E-voluar ”

Në kuadër të javës Evropian të Mobilitetit, FIA Rajoni I dhe KTA nisin këtë fushatë ndërgjegjësimi të enjten për ndarjen e rrugës në siguri me paisje të reja të lëvizshmërisë

Fushata e re e sigurisë në rrugë 2021, e cila do të përqëndrohet në të ashtuquajturat “Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale” (PMD). Fushata ngre ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve të rrugës, veçanërisht më të rrezikuarit që furnizohen me energji elektrike, dhe synon të nxjerrë në pah rëndësinë e ndarjes së rrugës në mënyrë të sigurt. PMD -të njihen gjithashtu ”Paisjet Elektrike të Lehta Personale” (PLEV). Të dy PMD -të dhe PLEV -të përfshijnë skuterë elektrikë, biçikleta, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme.

Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për shkak të qasjes dhe komoditetit të tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt nënkupton respektimin e rregullave të trafikut, të qenit të vetëdijshëm për përdoruesit e ndryshëm në rrugë dhe të qëndroni vigjilentë gjatë trafikut rrugor.

KTA_Visual

Rruga ka E-voluar , Ndajeni së bashku në mënyrë të sigurt

Sot, Rajoni FIA I fillon fushatën e  sigurisë në rrugë 2021 në Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale (PMD).

Fushata rrit ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve në rrugë dhe synon të nxjerrë në pah atë rëndësia e ndarjes së sigurt të rrugës.

PMD -të njihen edhe si Automjete Elektrike të Lehta Personale (PLEV). Të dy PMD ose PLEV përfshijnë skuterë elektrikë, rrota mono, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme. Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për qasjen dhe komoditetin e tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt përfshin respektimin e rregullave të trafikut, njohjen e përdoruesve të ndryshëm në rrugë dhe qëndrimin vigjilent gjatë qëndrimit në komunikacionin rrugor.

‘Pajisjet e reja të Mobilitetit Personal plotësojnë dhe pasurojnë ofertën e transportit, duke kontribuar në rritjen e multimodalitetit. Ndryshimi më i madh në llojet e automjeteve dhe pajisjeve në rrugët tona nuk duhet të vijë me rreziqe më të mëdha. Ne të gjithë duhet të sigurohemi që kjo shumëllojshmëri më e madhe të mos ulë sigurinë në rrugë.

Ky nuk do të jetë rasti nëse të gjithë angazhohemi në ndarjen e rrugës në mënyrë të sigurt, ’tha Laurianne Krid, Drejtoreshe e FIA Rajoni I i Përgjithshëm .

..

Mbyllja e kufirit

Qendra per menaxhimin kufitar njofton se me datën ,14.03.2020, ora 06:00, Qeveria e Republikës së Kosovës për arsye të pandemisë #COVID-19 ka marr vendim:

– Mbyllen kufijtë tokësor për udhëtarët që hyjnë në Kosove, kjo nuk vlen për qytetarët kosovare, të gjithë shtetasit e Kosoves të cilët hyjnë përmes këtyre kufijve do t’iu nënshtrohen kontrolleve të shtuara mjekësore me urdhrin që ata të vetizolohen për 14 ditë.

– Nga data 16 mars 2020 ora 24:00, bëhet pezullimi i përkohshëm i të gjitha linjave të udhëtimit ajror në Aeroportin e Prishtinës, përveç fluturimeve ushtarake, dhe emergjencave medicinale (MEDIVAC). Përjashtim bëjnë linjat e udhëtimit në ardhje me ekuipazh, por pa udhëtarë që shërbejnë vetëm për largim të udhëtarëve nga Kosova