Emily-Lush-Prishtina-Kosovo-8

Udhëtimi në Kosovë

Keni planifkuar të udhëtoni për në Kosovë por a është i mundur udhëtimi në Kosovë?

Që nga shpërthimi i pandemisë, janë vënë masat për parandalimin e shpërndarjes.

Cilat janë masat e aplikuar për momentin dhe a është i mundur udhëtimi në Kosovë?.

Në pasqyrën gjenerale ju mund të gjeni masat e ndërmara për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Më poshtë mund të gjeni informacione në lidhje me rregullat e udhëtimit, restaurantet, akomodimet, dhe më shumë

Data e përditësimit: 16/11/2020

A është i mundur udhëtimi në Kosovë? PO

 • Izolim : Masat per komunat ne zonat e kuqe te verdhe dhe te gjelbert.Zonat e kuqe : ndalimi i levizjes se lire nga ora 19:00 deri 05:00 dhe cdo veprimtarie ekonomike,zona e verdhe operatoret ekonmik lejohen te punojne nga ora 05:00 deri ne ora 18:00 te mbremjes ndersa pas ketij orari gastrononmia punon vetem “take away” .Zona e gjelbërt të gjithë operatorët ekonomik punojnë nga 05:00 deri në ora 20:00 dhe pas ketij orari vetem take away.
 • mbajtja e distances       :    >2m+
 • pershendetje me duar :   Jo
 • vendosja e maskes       :   Po është obligative në të gjitha rastet jashtë shtëpisë
 • ndalesë në tubime  :      Po, jo me shumë se 5 persona në hapesira publike dhe parqet
 • inkurajohet vet-karantinimi : Po
 • gjobe per shkelje te masave    :     Po, varesisht nga shkelja .

KUFIZIMET E LEVIZJES

 • Kufijte e hapur : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë,sipas listës zyrtare të listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy , duhet të posedojnë testit RT-PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë ose duhet të qëndrojnë 7 ditë në vet-izolim
 • Udhetimet tranzit : Gjatë hyrjes nëpërmjet Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test negativ RT-PCR, duke marrë parasysh që shtetasi i huaj vetëm do të kalojë nëpër territorin e RKS-së, dhe me kusht që në hyrje do të nënshkruajë një deklaratë që në afat prej 3 orësh do ta lëshojë territorin e RKS-së . Gjatë hyrjes në pikat kufitare tokësore, me qëllim të daljes nëpër pikat ajrore nga Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”, nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test RT- PCR, porse, shtetasit e huaj janë të obliguar të paraqesin biletën e aeroplanit dhe të nënshkruajnë deklaratën se brenda 3 orësh do ta lëshojnë territorin e RKS-së; Për transport të organizuar me autobus ose linjë të rregullt ndërkombëtare transite nuk nevojitet testi RT-PCR, me kusht që të nënshkruhet deklarata se do ta lëshojnë territorin e RKS-së brenda 5 orësh;
 • Transporti publik : Po, është duke punuar por me përgjysmim të kapaciteteve të tyre sa i përket numrit të udhëtarëve që bartin për të lejuar hapësirën e nevojshme për çdo udhëtar.
 • Turizmi : turizmi eshte i lejuar , pikat turistike jane të hapura por duke respektuar masat kunder shperndarjes se virusit
 • Taksi : jane duke punuar por duke respktuar masat( distanca sociale,maskat)
 • Fluturimet nga jashtë : Po
 • Regullat e lëvizjes së veturës : Nuk ka kufizime
 • Certifikata mjekësore : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë, sipas listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy javë), duhet të dëshmojnë nëpërmjet testit RT-PCR në Sars COV-2 se janë të shëndoshë nga COVID-19

VEPRRIMTARITE EKONOMIKE

 • Marketet : Ne zona te kuqe nga ora 05:00 -19:00. Në zonën e portokallt nga 05:00- 18:00. Ne zonen e gjelbert nga ora 05:00 deri 20:00 Maska e obliguar për personel dhe për konsumatoret
 • Dyqanet :  Ne zona te kuqe nga ora 05:00 -19:00. Në zonën e portokallt nga 05:00- 18:00. Ne zonen e gjelbert nga ora 05:00 deri 20:00 Maska e obliguar për personel dhe për konsumatoret
 • Restaurantet   :   Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën punojnë sipas zonave ;shih me larte
 • Hotelet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Parqet :  Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Muzet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Eventet me leje speciale   :   Të ndaluar
 • Eventet : Të ndaluara
 •  Asistenca ne rruge  :     E disponueshme
 • KTA tel : 1955 (brenda Kosoves) / +383 38 75 55 55 (jashte Kosoves)

***vërejtje të dhënat do te përditësohen sipas ndryshimeve të masave që do të ndërmerr qeveria ***

160818330.GInJ3b3E.KS20150426_204_prizren_pb (1)

Udhëtimi në Kosovë

Keni planifkuar të udhëtoni për në Kosovë por a është i mundur udhëtimi në Kosovë?

Që nga shpërthimi i pandemisë, janë vënë masat për parandalimin e shpërndarjes.

Cilat janë masat e aplikuar për momentin dhe a është i mundur udhëtimi në Kosovë?.

Në pasqyrën gjenerale ju mund të gjeni masat e ndërmara për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Më poshtë mund të gjeni informacione në lidhje me rregullat e udhëtimit, restaurantet, akomodimet, dhe më shumë

Data e përditësimit: 28/10/2020

A është i mundur udhëtimi në Kosovë? PO

 • mbajtja e distances       :    >2m+
 • pershendetje me duar :   Jo
 • vendosja e maskes       :   Po është obligative në të gjitha rastet jashtë shtëpisë
 • ndalesë në tubime  :      Po, jo me shumë se 5 persona në hapesira publike dhe parqet
 • inkurajohet vet-karantinimi : Po
 • gjobe per shkelje te masave    :     Po, varesisht nga shkelja .

KUFIZIMET E LEVIZJES

 • Kufijte e hapur : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë,sipas listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy javë)Gjermania,Danimarka,Qipro,Sllovakia,Spanja,Franca,Italia,Britania,Holanda,Rumania,Belgjika,Çekia,Austria,Irlanda,Luksemburgu,Hungaria,Islanda,Slovenia,Malta,Polonia,Kroacia,Lihtershtajni,Portugalia , duhet të posedojnë testit RT-PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë ose duhet të qëndrojnë 7 ditë në vet-izolim
 • Udhetimet tranzit : Gjatë hyrjes nëpërmjet Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test negativ RT-PCR, duke marrë parasysh që shtetasi i huaj vetëm do të kalojë nëpër territorin e RKS-së, dhe me kusht që në hyrje do të nënshkruajë një deklaratë që në afat prej 3 orësh do ta lëshojë territorin e RKS-së . Gjatë hyrjes në pikat kufitare tokësore, me qëllim të daljes nëpër pikat ajrore nga Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”, nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test RT- PCR, porse, shtetasit e huaj janë të obliguar të paraqesin biletën e aeroplanit dhe të nënshkruajnë deklaratën se brenda 3 orësh do ta lëshojnë territorin e RKS-së; Për transport të organizuar me autobus ose linjë të rregullt ndërkombëtare transite nuk nevojitet testi RT-PCR, me kusht që të nënshkruhet deklarata se do ta lëshojnë territorin e RKS-së brenda 5 orësh;
 • Transporti publik : Po, është duke punuar por me përgjysmim të kapaciteteve të tyre sa i përket numrit të udhëtarëve që bartin për të lejuar hapësirën e nevojshme për çdo udhëtar.
 • Turizmi : turizmi eshte i lejuar , pikat turistike jane të hapura por duke respektuar masat kunder shperndarjes se virusit
 • Taksi : jane duke punuar por duke respktuar masat( distanca sociale,maskat)
 • Fluturimet nga jashtë : Po
 • Regullat e lëvizjes së veturës : Nuk ka kufizime
 • Certifikata mjekësore : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë, sipas listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy javë), duhet të dëshmojnë nëpërmjet testit RT-PCR në Sars COV-2 se janë të shëndoshë nga COVID-19

VEPRRIMTARITE EKONOMIKE

 • Marketet : Maska e obliguar për personel dhe për konsumatoret
 • Dyqanet      :   Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Restaurantet   :   Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën punojnë deri në ora 23:30
 • Hotelet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Parqet :  Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Muzet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Eventet me leje speciale   :   Të ndaluar
 • Eventet : Të ndaluara
 •  Asistenca ne rruge  :     E disponueshme
 • KTA tel : 1955 (brenda Kosoves) / +383 38 75 55 55 (jashte Kosoves)

***vërejtje të dhënat do te përditësohen sipas ndryshimeve të masave që do të ndërmerr qeveria ***

111111111111

RIHAPEN KUFIJTE TOKESOR

𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐞 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬 𝐬𝐡𝐟𝐮𝐪𝐢𝐳𝐨𝐧 𝐩𝐢𝐤𝐞̈𝐧 𝟒 𝐭𝐞̈ 𝐕𝐞𝐧𝐝𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐍𝐫. 𝟎𝟏/𝟎𝟗 𝐭𝐞̈ 𝐝𝐚𝐭𝐞̈𝐬, 𝟏𝟑.𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝐦𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐜𝐢𝐥𝐞̈𝐧 𝐣𝐚𝐧𝐞̈ 𝐦𝐛𝐲𝐥𝐥𝐮𝐫 𝐤𝐮𝐟𝐢𝐣𝐭𝐞̈ 𝐭𝐨𝐤𝐞̈𝐬𝐨𝐫 𝐭𝐞̈ 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞̈𝐬 𝐬𝐞̈ 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬. 𝐍𝐝𝐞̈𝐫𝐬𝐚 𝐦𝐞 𝐕𝐞𝐧𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧 𝐞 𝐐𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐍𝐫. 𝟎𝟐/𝟑𝟖 𝐭𝐞̈ 𝐝𝐚𝐭𝐞̈𝐬, 𝟑𝟏.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟎, 𝐦𝐞𝐫𝐫 𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐦 𝐬𝐢 𝐦𝐞̈ 𝐩𝐨𝐬𝐡𝐭𝐞̈;

5.Hapen kufijtë tokësor në Pikë Kalimet Kufitare si në vijim: 𝐌𝐞𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞̈, 𝐕𝐞̈𝐫𝐦𝐢𝐜𝐞̈, 𝐊𝐮𝐥𝐥𝐞̈, 𝐇𝐚𝐧𝐢 𝐢 𝐄𝐥𝐞𝐳𝐢𝐭, 𝐉𝐚𝐫𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐝𝐡𝐞 𝐃𝐡𝐞𝐮 𝐢 𝐁𝐚𝐫𝐝𝐡𝐞̈.

6.Të gjithë personat që hyjnë në 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞̈𝐧 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬, obligohen t’i nënshtrohen kontrolleve të ekipeve mjekësore të #QKMF-ve (𝐐𝐞𝐧𝐝𝐫𝐚𝐯𝐞 𝐊𝐫𝐲𝐞𝐬𝐨𝐫𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐌𝐣𝐞𝐤𝐞̈𝐬𝐢𝐬𝐞̈ 𝐅𝐚𝐦𝐢𝐥𝐣𝐚𝐫𝐞) në Pikat e Kalimeve Kufitare dhe t’i zbatojnë masat e mbrojtjes kundër #COVID19.

6.1. Të gjithë personat që hyjnë në territorin e #RKS-së dhe posedojnë rezultate negative për testin #COVID19 RT PCR (𝐣𝐨 𝐦𝐞̈ 𝐢 𝐯𝐣𝐞𝐭𝐞̈𝐫 𝐬𝐞 𝟒 𝐝𝐢𝐭𝐞̈) nuk i nënshtrohen procedurave të vetë-izolimit;

6.2. Ata që nuk kanë testin sipas pikës 6.1. detyrohen të vetë-izolohen për 7 ditë.

6.3. Qytetarët që manifestojnë shenja klinike udhëzohen nga profesionistët shëndetësor në Pikat e Kalimit Kufitar;

6.4. Deri me datë, 20.06.2020 do të bëhet vlerësimi i situatës epidemiologjike dhe me këtë do reflektohen masat e reja lidhur me Pikat Kufitare dhe hyrjen e qytetarëve në 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞̈𝐧 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞̈𝐬.

koronavirus-1-1024x577-660x330-1

Kosova shpall gjendjen e jashtezakonshme

Qeveria e Kosovës ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme emergjente për shëndetin publik dje me daten 15.03.2020

Ky vendim është marrë pas propozimit të Ministrisë së Shëndetësisë.

Vendimi i Qeverisë ka hyrë menjëherë në fuqi

Ndërsa sipas këtij vendimi, Ministria e Shëndetësisë është përgjegjëse për menaxhimin e situatës së shpallur të emergjencës për shëndetin public

Deri sot janë konfirmuar 11 raste me koronavirus.

Nga sot bëhet pezullimi i përkohshëm i të gjitha linjave të udhëtimit ajror në Aeroportin e Prishtinës, përveç fluturimeve ushtarake, dhe emergjencave medicinale (MEDIVAC). Përjashtim bëjnë linjat e udhëtimit në ardhje me ekuipazh, por pa udhëtarë që shërbejnë vetëm për largim të udhëtarëve nga Kosova.

Në transportin rrugorë  kufijtë tokësor janë të mbyllur për udhëtarët që hyjnë në Kosovë, kjo nuk vlen për qytetarët kosovare.

..

Mbyllja e kufirit

Qendra per menaxhimin kufitar njofton se me datën ,14.03.2020, ora 06:00, Qeveria e Republikës së Kosovës për arsye të pandemisë #COVID-19 ka marr vendim:

– Mbyllen kufijtë tokësor për udhëtarët që hyjnë në Kosove, kjo nuk vlen për qytetarët kosovare, të gjithë shtetasit e Kosoves të cilët hyjnë përmes këtyre kufijve do t’iu nënshtrohen kontrolleve të shtuara mjekësore me urdhrin që ata të vetizolohen për 14 ditë.

– Nga data 16 mars 2020 ora 24:00, bëhet pezullimi i përkohshëm i të gjitha linjave të udhëtimit ajror në Aeroportin e Prishtinës, përveç fluturimeve ushtarake, dhe emergjencave medicinale (MEDIVAC). Përjashtim bëjnë linjat e udhëtimit në ardhje me ekuipazh, por pa udhëtarë që shërbejnë vetëm për largim të udhëtarëve nga Kosova