air-conditioning-ventilation-skoda-car-jpg-e1564355746545

Lloje te kondicionerëve/klimave në veturë

Ekzistojnë 3 sisteme te ftohësit te ajrit : sistemi manual , sistemi gjysmë manual dhe automatik.

Sistemi manual i kondicionerëve

Me kondicionerin manual, ju duhet te vendosni vete temperaturën . Kondicioneri i ajrit nuk i përgjigjet automatikisht rritjes ose uljes se temperaturës në veture.  Nëse ju keni nxehte, ktheni klimën në të ftohtë dhe lëreni të fryje sa më shumë.

Sistemi gjysmë automatik

Me sistem gjysme automatik të kondicionerit i cili ndryshe quhet klimatik – vete sistemi monitoron temperaturën në veture, por ju duhet vetë të vendosni manualisht që të fryje ftoftë apo nxehtë.

Një kondicioner gjysme automatik monitoron temperaturën duke përdor sensorë qe krahasojnë temperaturën e caktuar me temperaturën me temperaturën ne vende te ndryshme ne veture, si afër ventilatorëve ashtu dhe larg .

Sistem i klimës plotësisht automatike

Kondicionerët plotësisht automatike quhet edhe kontroll i klimës. Ata kanë një gamë të gjerë të sensorëve me të cilët ata vetë rregullojnë menaxhimin optimal të klimës në brendësi të makinës (prandaj quhet ‘kontrolli i klimës’). Sistemi lexon dhe peshon të gjitha llojet e të dhënave për të siguruar temperaturën e duhur. Për shembull, shpejtësia e automjetit, shpejtësia e motorit, cilësia e ajrit dhe rrezatimi nga dielli zbulohen dhe përdoren. Ju vetëm duhet të vendosni vetë temperaturën e dëshiruar të brendshme. Sistemi më pas llogarit vazhdimisht atë që është e nevojshme për sa i përket rrjedhës së ajrit dhe temperaturës së ajrit për të ruajtur atë temperaturë.

Burim i informacionit : anwb

ADAS-Banner-@2x-807x360

Fushata Sensibilizuese ADAS

KTA filloi fushatën sensibilizuese kushtuar Sistemeve të Ndihmës së Avancuar të Shoferit (ADAS).

ADAS janë sisteme inteligjente të sigurisë të vendosura në automjete të cilat kanë potencialin për të përmirësuar sigurinë rrugore. Megjithatë, për një përmirësim të prekshëm, është e rëndësishme që shoferët të njihen me funksionalitetet dhe kufizimet e ADAS. Në veçanti, është e rëndësishme që ata të kuptojnë që ADAS ka për qëllim t’i ndihmojë ata, jo t’i zëvendësojë ato.

Disa automjete në treg tashmë kanë ADAS. Me hyrjen në fuqi të Rregullores së Përgjithshme të Sigurisë, disa ADAS do të bëhen të detyrueshme që nga maji 2022 në modelet e reja të automjeteve.

NJIHUNI ME ADAS:

FRENIMI AUTOMATIK EMERGJENTE

AEB (Autonomous Emergency Braking) paralajmëron dhe / ose ndërhyn për të bërë një ndalesë emergjente.Një përplasje nuk mund të parandalohet gjithmonë, por frenimi i fortë do të zvogëlojë ndikimin e kësaj përplasjeje.

Kufizimet: Disa sisteme AEB janë krijuar për të dedektuar vetëm veturat dhe ndryshime të konsiderueshme në performancë janë midis produkteve të dizajnuara për të zbuluar këmbësorët dhe çiklistët.

ASISTIMI I QENDRIMIT NE KORSI

LKA (Lane Keeping Assist) paralajmëron shoferin në rast të devijimi të drejtimit dhe butësisht e drejton automjetin në qendër të korsisë.

Kufizimet : LKA, luhatet fort me ndryshimin e kushteve mjedisore.Në lakoret si S, LKA mund të mos funksionojë në lakoren e dytë.

KONTROLLI ADAPTIV I VOZITJES

ACC ruan një shpejtësi konstante të automjetit por identifikon trafikun përreth dhe përshtat shpejtësinë në përputhje me rrethanat.


Kufizimet: ACC mund të mos funksionojë në rrethrrotullimet, në kushte të pafavorshme të motit dhe me shpejtësi të ulët ose me shpejtësi shumë të lartë.

Euro-Ncap_Ok

Euro NCAP gjatë vitit 2019

Programi Evropian i Vlerësimit të Makinave të Reja, “Euro NCAP”, ka publikuar një përmbledhje të statistikave dhe fakteve të punës së vet gjatë 2019-ës, një prej viteve më të ngarkuara të punës së këtij programi që prej krijimit në 1996-ën. Gjithashtu, ka bërë të ditur edhe sfidat që e presin në vitet në vazhdim.

Më poshtë disa prej statistikave të Euro NCAP gjatë 2019-ës:

-Janë testuar 55 makina që përfaqësojnë 26 kompani të ndryshme prodhimi.

-92% e automjeteve të shitura në Evropë vitin e kaluar kishin një vlerësim të vlefshëm Euro NCAP.

-Rreth 75% e makinave të testuara, arritën vlerësimin më të lartë të sigurisë me pesë yje.

-Frenimi Autonom i Emergjencës (AEB) për ndikimin nga makina në makinë, ishte standard për rreth 90% të automjeteve.

-Gjurmimi i çiklistëve ishte standard në 80% të makinave të reja të testuara.

Viti 2020 sjell teste të reja për sigurinë e përplasjeve dhe shmangien e aksidenteve dhe për herë të parë, vlerësim për mbijetesën pas aksidentit, me makina që do të shpërblehen për aksesorët që lejojnë shpëtimin e sigurt dhe të shpejtë të njerëzve. Euro NCAP do të inkurajojë prodhuesit e makinave të vazhdojnë të ofrojnë nivelet më të larta të sigurisë për klientët e tyre dhe të sigurojnë që konsumatorët të mund të mbështeten në vlerësimet e tij për këshillat më të mira të sigurisë.

Kujdesi ndaj veturës gjatë dimrit që t’ju mbajë në lëvizje

Sezona e dimrit mund të ju befasoj edhe pse sipas mediave nuk do të ballafaqohemi me temperatura të ulëta ekstreme. Kujdesi ndryshon varesisht se në cilën pjesë të Kosovës jetoni.

Megjithatë, duke filluar nga 15 Nëntori deri më 15 Mars, sipas rregullave të trafikut rrugorë, shoferet jane te detyruar që veturat e tyre ti ngasin me pajisje dimerore.

Sipas Udhëzimit administrativ për pajisje dimërore, të nxjerrë më 24 mars 2017, nga Ministria e Infrastrukturës, pajisjet dimërore për automjetet e udhëtarëve dhe mjetet transportuese deri në 3.5 tonë janë pneumatikët e dimrit në të gjitha rrotat.

Pra, cka do të thotë kjo për kujdesin gjatë sezonës së dimrit? Si të sigurohemi që vetura është përshtatur për këto kushte? Perpos që ligji obligimeve ligjore, ne kemi përgatitur disa keshilla që mund t’ju shërbejnë si kujdes për veturën tuaj gjatë këtij sezoni.

Servisoni veturën tuaj

Kjo nuk është vetëm këshillë sezonale, vetura juaj duhet të servisohet rregullisht në mënyrë që të jetë e gatshme për vozitje dhe do ju mbajë juve, pasagjerët të sigurtë. Një veturë e servisuar në mënyrë të rregullt do të thotë edhe kujdesje për ambientin gjatë emitimit të gazrave.

Kontrolloni xhamin e përparëm për ndonjë të çarë

Keni vërejtur ndonjë të çarë në xhamin tuaj të përparëm? Temperaturat e ulëta ose, ekstreme gjatë mesnatës, mund të rezultojne në shpërndarjen e të çarë.

Të çarat e mëdha në xhamin e përparëm janë të rezikshme gjatë ngasjes ngase ato dobesojnë pamjen ne rrugë dhe ndonjëherë mund të rezultojnë në shkatërim të xhamit të përparëm.

Nëse vëreni të çarë në xhamin tuaj të përparëm, përpunoni ato ose ndërroni ato plotesisht.

Xhamat dhe fshesat e  xhamave duhet kontrolluar

Gjate dimrit, xhamat e veturës mund të avullohen, të mbulohen me ngrica dhe të ballafaqohen me shi si rrëke. Nëse zbuloni ndonjë të lakuar apo pjesë të prishur në fshesat tuaja, ndërroni në menyrë që të siguroheni që shiu dhe lageshtia të mos paraqet problem në xhamin tuaj të përparëm.

Gjithashtu sigurohuni që nivelet e lëngut për xhama të jenë te duhura përgjate dimrit. Do të mund të ju duhët që të largoni ndonjë pjesë të ngricës apo pluhirit përgjate vozitjes në dimër.

Do të mund të konsideroni tretmanin anti-avull në xhamat e juaja në menyrë që të siguroni pamje të kjartë.

Një kujdes tjetër që mund të ju hyjë në punë gjatë dimrit është të mbani një pastrues xhamash në veturën tuaj që të largoni ndonjë njollë apo copë akulli nga xhami juaj i përparëm dhe xhamat të tjerë në menyrë që të keni pamje të kjartë gjatë vozitjes.

Kontrolloni baterinë tuaj në veturë

Shumica e veturave moderne kanë bateri me jetëgjatësi prej më shumë se 3 vite. Dimërat me temperatura të ulëta mund ta vështiresojne punën normal të baterisë – përdorë më shumë rrymë për nxemje, fshesat e xhamit të perparëm dhe drita.

Gjendja e baterisë së veturës tuaj mund të kontrollohet gjatë servisimit të rregullt të veturës tuaj.

Vëzhgoni punën përgjatë ngasjes dhe pneumatikët

Sikurse gjendjet e rrugëve gjatë sezonave ndryshon, duke ditur që pneumatikët tuaj janë të gatshëm për rrugë është një kujdesje vitale për dimër.

Sigurohuni që shtypja e ajrit në pneumatikët tuaj është sipas specifikave. Pneumatikët me shtypje të ajrit të gabuar ndikojnë në distancë të frenimit të veturës suaj. Në lagështi, mot dimëror, ju do të duhët të keni distancë të frenimit më të mirë për ju.

Nese jeni duke shkuar per ndonje terren skijimi në Kosovë, do të mund të ju duhet të perdorni zinxhirë për fërkim më të fortë.

Kontrolloni dritat e përparme, indikatorët dhe dritat e mjegullës

Përseri, nuk është këshillë vetëm për kujdesje gjatë sezonës dimërore – shikoni se a janë të gjitha dritat duke funksinuar në menyrë të rregullt. Dukshmëria mund të reduktohet gjatë sezonës së dimrit, shiut dhe kushteve tjera. Të siguroheni që vetura juaj është e dukshme tek veturat tjera në komunikacion ështe vitale.

A janë duke funksionuar instrumentet matëse në veturën tuaj?

Kontrolloni se a janë duke funksionuar në menyrë të rregullt matësi i karburantit dhe i temperaturës. Kjo mund të bëhet tek servisi ku e dergoni veturën tuaj.

Fut në garazhë veturën tuaj

Nëse është e mundshme, futeni veturën tuaj në garazhe apo mbani të mbuluar. Spërkatjet dhe parkimi në vende me lagështi mund të risin kondensimin në veturën tuaj, që mund të shpie në korrozion ose, të interferoj me elektronikën e veturës.

Do të keni udhetime të sigurta dhe të lumtura  nëse i ndjekni këto keshilla gjatë sezonit te dimrit…

Targeti i shitjës së 100,000 veturave elektrike është arritur në Europe dhe SHBA

BMW në Berlin tha se kanë arritur targetin e shitjeve të 100,000 veturave elektrike këtë vit, duke perfituar nga kërkesat solide në Evropën Perendimore dhe SHBA per modelet si i3 modeli komplet elektrik dhe seria 2 plug-in hybride Active Tourer.

Kjo është më shumë se 60% nga shitja e 62,255 veturave elektrike BMW vitin e kaluar. Prodhuesi tha se nga 2018 pritet që shitja e veturave elektrike të rritet në perqindje nga një mesatarisht dy shifrore.

BMW lansoi modelin i saj i3 në 2013 por shitjet ishin relativisht të ulëta dhe menaxhmenti në sfidë se a duhët të futë gjithë energjinë në elektrifikimim.

Por kjo ndryshoj në Shtator ku prodhuesi tha se do të mobilizohet për një prodhim masiv të veturave elektrike dhe synon të dal në treg me 12 modele të veturave plotësisht elektrike deri ne 2025 që mund të përshkruajnë një distance deri 430 milje.

“Është mobiliteti elektrik se ku e masim ne suksesin tonë,” tha Shefi Ekzekutiv Harald Krueger. /Automotive News Europe /

412701-1000-0_GYe0lCt

TrueCar, California Dealers Association settle lawsuit

TrueCar Inc. and the California New Car Dealers Association reached an agreement over TrueCar’s billing model, thereby settling a lawsuit the association had brought against the third-party vehicle shopping site, the two said Thursday.

TrueCar has agreed to change its billing model in California from a pay-per-sale model with a cap to a flat-fee subscription model. The transition will be complete by Jan. 1, 2019.

TrueCar will also double the indemnity it provides to California dealers who participate on the TrueCar program, to $50,000 from $25,000 previously, the statement said.

In California, TrueCar’s current subscription billing model also includes what it calls a “sales guarantee” as a retroactive adjustment. The flat-fee subscription billing model does away with the sales guarantee.

“This litigation afforded us the opportunity to thoroughly examine TrueCar’s user experience and business practices,” Brian Maas, president of CNCDA, said in a statement. “The agreement reached with TrueCar, together with the other adjustments to its business model made by TrueCar after CNCDA initiated this litigation, satisfactorily resolve our previously expressed concerns regarding the existing TrueCar business model.”

The California New Car Dealers Association sued TrueCar in 2015, accusing the vehicle-shopping site of breaking California laws on dealer licensing, brokering, advertising and disclosure. The lawsuit sought a court injunction restraining TrueCar from conducting business as a dealer or broker.

TrueCar enables its shoppers to fetch guaranteed vehicle prices from its certified dealer network. In most states, dealers that convert TrueCar shoppers into sales pay the site $299 per new vehicle and $399 per used vehicle sold.

“TrueCar is pleased that the litigation has been resolved to the parties’ mutual satisfaction, and we look forward to continuing to serve our dealer customers in the State of California,” TrueCar CEO Chip Perry said.