aksident3-600x360-1

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policise së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosove në 24 orët e fundit (30/12/2019) jane këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 0
 • Aksident trafiku me te lenduar – 24
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 56
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 890

aksident3-600x360-1

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë në 24 orët e fundit(29/12/2019) janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 0
 • Aksident trafiku me te lenduar – 15
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 48
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 747
aksident3-600x360-1

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit(26/12/2019) janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 1
 • Aksident trafiku me te lenduar – 23
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 44
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 1219
aksident3-600x360-1

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit (24/12/2019) janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 2
 • Aksident trafiku me te lenduar – 17
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 34
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 1135

Apelojmë të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion për kujdes dhe respektimin e rregullave të trafikut, vetëm në 24 orët e fundit 2 persona kanë humbur jetë për shkak të shpejtësisë.

aksident3-600x360

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit (24/12/2019) janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 0
 • Aksident trafiku me te lenduar – 17
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 28
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 1111
aksident3-600x360

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit (23/12/2019) janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 0
 • Aksident trafiku me te lenduar – 26
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 31
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 791
Asset 8@2.5x (2)

Gëzuar vitin e ri, cakrro me gotë jo me kerr…

Gjatë festave komunikacioni në Kosovë po rritet po ashtu kërkohet nga pjesëmarrësit në komunikacion për vëmendje të shtuar.

Drejtimi I automjeteve kërkon vëmendje të vazhdueshme për rrethanat në trafik kjo vëmendje duhet të rritet sidomos gjatë festave për shkak të komunikiacionit të dendur në rrugët tona.

Me kampajnën tonë #cakrro me gotë jo me kerr tentojmë të rrisim ndërgjegjesimin për kujdesin në trafik duke theksuar se gjatë festave mos të përdoret alkooli kur ju do të drejtoni automjetin.

Këtu janë disa mënyra se si alkooli dëmton aftësitë tuaja të drejtimit të automjetit:

Koha e ngadaltë e reagimit

Kur alkooli është në organizmin tuaj, ai ndikon se sa shpejt jeni në gjendje t’i përgjigjeni situatave të ndryshme. Pirja e ngadalëson kohën tuaj të përgjigjes, gjë që mund të rrisë mundësinë e një aksidenti. Prandaj, nëse makina para jush frenon papritmas ose një këmbësor kalon në rrugë, do t’ju duhet më shumë kohë që truri juaj të përpunojë situatën dhe të parandalojë një aksident.

Ulja e përqendrimit

Alkooli, pa marrë parasysh sa ose sa pak, mund të ndikojë në përqendrimin tuaj. Me vozitjen, ka shumë gjëra që kërkojnë përqendrimin tuaj të pandarë si qëndrimi në korsinë tuaj, shpejtësia juaj, makina të tjera në rrugë dhe sinjalet e trafikut. Hapësira juaj e vëmendjes zvogëlohet në mënyrë dramatike me pirjen, gjë që rrit ndjeshëm mundësinë e një aksidenti.

Me këtë kampajnë KTA bën thirrje të keni kujdes në trafik dhe të mos e prishni festën, poashtu ju uron festat e fund vitit dhe uron që viti I ri 2020 të ju sjell vetëm lumturi gëzime dhe prosperitet për ju dhe të dashurit tuaja.

aksident3-600x360

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident trafiku me fatalitet – 0
 • Aksident trafiku me te lenduar – 22
 • Aksident trafiku me dëme materiale – 33
 • Tiketa trafiku të shqiptuara – 1175
CO2-emissions-reduction-Converted-807x360

Komisioni evropian miraton marreveshjen GREEN DEAL

Komisioni evropian prezantoi marreveshjen evropiane Green Deal duke njoftuar serite e inicitativave per uljen e emetimin e gazrave ne te gjitha sektoret

Ne sektorin e transportit nisma e propozuar perfshine adoptimin e strategjise per mobilitet te qendrueshem dhe te menqur ne 2020, duke permiresuar sistemin e transportit duke pranuar sherbime te reja per mobilitet te qendrueshem, rishikimi i taksimit te energjise dhe rritja e marrjes se automjeteve me energji alternative.Standaret e reja per ndotje dhe emetimet e CO2 nga makinat duhet te vendoset ne vitet ne vijim dhe me perfshirjen e mundshme te transportit rrugor bashke me sektoret e tjeret permendi ETS. Komisioni nuk e perjashton mundesine e terhqjes se rishikimit te propozuar tanishem te direktives Eurovignet, ndersa ben thirrje parlamentit dhe Keshillit per te mbajtuar nivel te larte ambicie.

Laurianne Krid drejtoresha gjenerale e FIA regjioni I komentoi: Keshilli i ri po dergon sinjale te forta qytetareve duke pranuar se arritja e transportit te qendrueshem do te thote te vendosni ne vend te pare perdoruesit dhe ofrimin e alternativave me te qendrushem me te perballueshme, te arrishme me te shendetshme dhe me te pasterta per zakonet e tyre ne moblitet.Si pike fillestare do te na duhet nje qasje gjitheperfshirese per te zvogeluar ndikimin mjedisor te te gjihave menyrave te transportit.Ne mezi presim te sjellim kontribut ne diskutime, te sigurohemi qe ne ofrojme nje sistem te transportit vertet me te efektshem, qe eshte shtylla kurrizore e ekonimise europiane.

FIA regjion I ka vendosur nje moblitet te paster si nje nga gjashte fushat e MANIFESTO PER MOBLITET qe vendimarresit e BE-se duhen te fokusohen, e cila eshte publikuar perpara zgjedhjeve europiane.

26_09_2017_8569528_autostrade_e_kosoves_edit_f1_24rruget_jpg1330081207

Në 24h e fundit në trafikun rrugorë

Sipas Policisë së Kosovës, në trafikun rrugor në Kosovë ne 24 orët e fundit janë këto të dhëna si më poshtë:

 • Aksident me fatalitet 1
 • Aksident trafiku me dëme materiale 32
 • Aksident me të lënduar 17
 • Tiketa trafiku të shqiptuara 1239