FIA_sondazhi_ok

FIA mbështet anketimin e OKB-së, bëhuni pjesë e sondazhit botëror

Organizata e Kombeve të Bashkuara dhe FIA ​​bashkëpunojnë në një iniciativë globale për të nxitur bashkëpunimin ndërkombëtar dhe dialogun për tema të tilla si pandemitë dhe siguria e njeriut

Kombet e Bashkuara kremtojnë 75-vjetorin në një kohë sfide të madhe, duke përfshirë një nga krizat më të këqija globale të shëndetit në historinë e saj. Kjo kërkon një solidaritet më të madh dhe bashkëpunim ndërkombëtar për të zgjidhur sfidat globale. Në vend që të ketë një festë tradicionale, OKB-ja ka lançuar anketimin më të madh në botë për të dëgjuar shqetësimet, mendimet dhe idetë e njerëzve për të ardhmen që duam.

Sondazhi një minutësh i UN75 është në dispozicion në më shumë se 40 gjuhë dhe u kërkon njerëzve nga e gjithë bota të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi atë se si duhet të duket bota në 25 vjet. Fushata është veçanërisht në shënjestër të të rinjve, si dhe ata zëra të margjinalizuar, të cilët nuk dëgjohen në nivel ndërkombëtare.

Duke u mbështetur në nismat ekzistuese në mbështetje të Qëllimeve të OKB-së për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Dekadës së Veprimit të OKB për Sigurinë në Rrugë, FIA(Federata nderkombetare e Automobilizmit) vazhdon udhëheqjen dhe partneritetin e saj global duke mbështetur nismën e OKB75.

FIA do të shpërndajë dhe promovojë Anketën e OKB75 dhe të promovohet përmes platformave dixhitale, organizatës së saj globale, anëtarëve të saj, palëve të interesuara dhe tifozëve në të gjithë botën.

Pamjet dhe idetë e krijuara përmes fushatës # UN75 do t’u prezantohen udhëheqësve botërorë në një ngjarje të profilit të lartë gjatë Sesionit të 75-të të Asamblesë së Përgjithshme, 21 Shtator 2020.

Anketimin e gjeni në linkun më poshtë edhe në gjuhën shqipe:

https://un75.online/partner/FIA-Motorsports

_jl19984_002

VIDEO MESAZHI I PRESIDENTIT TË FIA JEAN TODT

Në këtë situatë dramatike, Presidenti i FIA-s, Jean Todt, i cili është njëkohësisht edhe i Dërguari Special për Sigurinë Rrugore i Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, ka dhënë mesazhin e tij për të gjithë njerëzit kudo në botë, veçanërisht për ata që kontribuojnë në motorsport dhe në mobilitet.

“Dua të shpreh mbështetjen dhe solidaritetin tim për të gjithë qytetarët e botës, dhe për ata që kontribuojnë në motorsport dhe në lëvizshmëri. Vetëm disiplina personale mund të na shpëtojë nga ky virus. Së bashku do t’ia dalim”, thotë ndër të tjera Todt në mesazhin e tij.

Në videon mund të ndiqni të plotë mesazhin e Presidentit të FIA-s.

KTA logo (2)-min

Menaxhimi i Situates

Epidemia globale ka goditur edhe vendin tonë, nga data 13.03.2020 ku u shpall urgjencë shëndetësore nje ditë më pas.
Masat e vendosura nga Qeveria për të ndaluar përhapjen e virusit kanë të bëjnë me masat kufizuese të lëvizjes.

Kufizimi i lëvizjes ka zvogëluar në masë të madhe vëllimin e punës sepse qytetarët po qëndrojnë në shtëpi shumicën e kohës.
Masa e kufizimit ndalon lëvizjen nga 17:00 deri në 06:00 të mëngjesit.

Klubi ynë vendosi menjëherë masa për të mbrojtur punonjësit, duke transferuar kështu punën nga shtëpia për staf administrativ, ku ishte e mundur.
Komunikimi ynë me anëtar është duke u bërë online përmes faqes sonë në Facebook dhe përmes qendrës së thirrjeve e cila po punon 24/7 me punonjësit e saj që operojnë me staf të zvogëluar në zyrë dhe disa nga shtëpia.
Shumica e punës po bëhen në internet, shumica e pyetjeve po na vijnë në internet përmes Facebook, ku kolegët po mbajnë kontakte me anëtarët. Rrjeti i asistencës rrugore dhe mjekësore po funksionon me sukses dhe të gjitha ekipet janë në gatishmëri 24/7.
Përmbajtja me këshilla se si të mbrohen anëtarët dhe jo anëtarët nga virusi është publikuar në linkun me lartë dhe rrjetet sociale.
Ne jemi duke vëzhguar me kujdes situatën dhe jemi duke u përshtatur me rregullat në lidhje me masat e marra nga qeveria.