SHPEJTËSIA PO VRET !

SHPEJTËSIA PO VRET !

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aksidentet e shumta me fatalitet në Kosovë vetëm këtë javë 4 jetë u shuan.

Sipas Policisë Kosovës  në 4 ditët e fundit kanë ndodhur 176 aksidentet

Ku në këto aksidentet 55 janë me lëndime dhe 117 janë me dëme material, ndërsa 4 aksidentet kanë përfunduar me fatalitet, vetëm në këto ditë Policia e Kosovës ka shqiptuar 6953 tiketa trafiku.

KTA i bën thirrje të gjithë pjesemarrësëve jeni te kujdesshëm në komunikacion duke respketuar rregullat e komunikacionit, aksidentet në trafik konsiderohen shkaktari numër 2 I vdekjeve  në botë duke shkaktuar vdekjen e 1,3 milionë njerëzëve  cdo vit, me një mesatare 3,500 në ditë në nivel global.

Persona të vdekur në trafikun rrugor në vitin 2019 ishte 113 me një mesatare cdo të tretën ditë në Kosovë po shuhet një jetë në komunikacion.

Sipas Policisë së Kosovës

 Nga janari deri në mars të këtij viti, numri i aksidenteve me persona të vdekur ka një rritje për 6 persona. Numri i aksidenteve me lëndime, ka rënie për 252 raste apo 21 %, numri i aksidenteve me dëme ka rënë për 137 raste apo 7.51 %, numri i aksidenteve në përgjithësi ka rënie prej 382 raste apo 12.77 %, ndërsa numri i aktiviteteve policore ka shënuar rritje për 17.2 %

Komuniakcioni, mbetet si një ndër shkaktarët që shumë njerëz humbin jetën brenda një viti në Kosovë

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore