Rruga ka E-voluar , Ndajeni së bashku në mënyrë të sigurt

Rruga ka E-voluar , Ndajeni së bashku në mënyrë të sigurt

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sot, Rajoni FIA I fillon fushatën e  sigurisë në rrugë 2021 në Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale (PMD).

Fushata rrit ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve në rrugë dhe synon të nxjerrë në pah atë rëndësia e ndarjes së sigurt të rrugës.

PMD -të njihen edhe si Automjete Elektrike të Lehta Personale (PLEV). Të dy PMD ose PLEV përfshijnë skuterë elektrikë, rrota mono, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme. Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për qasjen dhe komoditetin e tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt përfshin respektimin e rregullave të trafikut, njohjen e përdoruesve të ndryshëm në rrugë dhe qëndrimin vigjilent gjatë qëndrimit në komunikacionin rrugor.

‘Pajisjet e reja të Mobilitetit Personal plotësojnë dhe pasurojnë ofertën e transportit, duke kontribuar në rritjen e multimodalitetit. Ndryshimi më i madh në llojet e automjeteve dhe pajisjeve në rrugët tona nuk duhet të vijë me rreziqe më të mëdha. Ne të gjithë duhet të sigurohemi që kjo shumëllojshmëri më e madhe të mos ulë sigurinë në rrugë.

Ky nuk do të jetë rasti nëse të gjithë angazhohemi në ndarjen e rrugës në mënyrë të sigurt, ’tha Laurianne Krid, Drejtoreshe e FIA Rajoni I i Përgjithshëm .

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore