MË I MIRI I MË TË MIRËVE TË 2019-së SIPAS EURO NCAP

MË I MIRI I MË TË MIRËVE TË 2019-së SIPAS EURO NCAP

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më 8 janar 2020, Euro NCAP publikoi veturën më të mirën të kategorisë për vitin 2019.

Çdo vit, Euro NCAP publikon një listë të atyre makinave që kanë performuar më së miri në kategoritë e tyre përkatëse. Vlerësimet e yjeve nuk mund të krahasohen drejtpërdrejt midis kategorive të ndryshme të automjeteve, kështu që është publikuar ‘Më i miri i kategorisë’ që tregon se cilat automjete kanë performuar më mirë sesa konkurrentët e tyre. Ndërsa kërkesat për çdo vlerësim të yjeve bëhen më të ashpra çdo vit, krahasimi “Më i mirë në kategori” bëhet vetëm brenda secilit vit kalendarik, në mënyrë që të gjitha automjetet të vlerësohen përkundrejt të njëjtave standarde.Për të përcaktuar më të mirën në klasë, bëhet një llogaritje e shumës së ponderuar të pikëve në secilën nga katër fushat e vlerësimit: okupatori i të rriturve, okupatori i fëmijëve, asistimi për këmbësorë dhe siguri. Kjo shumë përdoret si bazë për krahasimin e automjeteve. Makinat kualifikohen për “Më i miri i kategorisë” bazuar vetëm në vlerësimin e tyre me pajisje standarde të sigurisë. Vlerësimet shtesë në bazë të pajisjeve opsionale janë të përjashtuara.

Mercedes-Benz rimori kurorën e saj në kategorinë më të mirë në familjen e veturave të vogla. Mrekullueshëm, Mercedes-Benz nisi pesë automjete të tjera me pesë yje në vitin 2019, të gjitha me mbrojtje të jashtëzakonshme në aksident dhe shoferin teknologjik ndihmës.

Tesla gjithashtu bëri një paraqitje të fortë në vitin 2019: Tesla Model 3 kryesoi klasën e automjeteve ‘Elektrike dhe Hibrid’ dhe ndan vendin e parë në kategorinë e veturave të familjeve të mëdha me BMW 3 Series . Të dy makinat përfunduan me rezultate identike të përgjithshme, BMW doli më mirë në mbrojtjen e këmbësorëve, dhe Tesla në asistimin e sigurisë.

Në familjen e veturave të kombinuara të vogla,Subaru fitoi me Foreseter te ri , me përformance të shkëlqyer gjithëpërfshirëse. Me klasin e veturave supermini pati një barazim të veturave më të dashura dhe me të njohura në Europe, Audi A1 sport dhe më të shiturin Renault Clio .Gjenerata e tyre e fundit arriti në vitin 2019 dhe doli mirë në testet e Euro NCAP. Segmenti supermini qëndron si një segment më konkurres në treg, dhe fituesit meritojnë kredi të jashtëzakonshme për qëndrimin e tyre pa kompromis për sigurinë.

Pasqyra e më të mirit të kategorisë :

Makinë e madhe familjare: Tesla Model 3 & BMW 3 series      
Vendi i dyte: Skoda Octavia
Siperfaqe të vështira(i madh) : Tesla Model X
Vendi i dytë: Seat Tarraco
Veturë e vogël familjare: Mercedes Benz SLA
Vendi i dytë: Mazda 3
Veture e vogel MPV : Subaru Forester
Vendi i dytë: Mazda CX-30 & VW T-cross
Supermini : Audi a1 & Renault Clio
Vendi i dyte: Ford Puma
Hibrid & Elektrik : Tesla Model 3
Vendi i dytë: Tesla Model x

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore