Kosova shpall gjendjen e jashtezakonshme

Kosova shpall gjendjen e jashtezakonshme

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Qeveria e Kosovës ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme emergjente për shëndetin publik dje me daten 15.03.2020

Ky vendim është marrë pas propozimit të Ministrisë së Shëndetësisë.

Vendimi i Qeverisë ka hyrë menjëherë në fuqi

Ndërsa sipas këtij vendimi, Ministria e Shëndetësisë është përgjegjëse për menaxhimin e situatës së shpallur të emergjencës për shëndetin public

Deri sot janë konfirmuar 11 raste me koronavirus.

Nga sot bëhet pezullimi i përkohshëm i të gjitha linjave të udhëtimit ajror në Aeroportin e Prishtinës, përveç fluturimeve ushtarake, dhe emergjencave medicinale (MEDIVAC). Përjashtim bëjnë linjat e udhëtimit në ardhje me ekuipazh, por pa udhëtarë që shërbejnë vetëm për largim të udhëtarëve nga Kosova.

Në transportin rrugorë  kufijtë tokësor janë të mbyllur për udhëtarët që hyjnë në Kosovë, kjo nuk vlen për qytetarët kosovare.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore