Komisioni evropian miraton marreveshjen GREEN DEAL

Komisioni evropian miraton marreveshjen GREEN DEAL

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Komisioni evropian prezantoi marreveshjen evropiane Green Deal duke njoftuar serite e inicitativave per uljen e emetimin e gazrave ne te gjitha sektoret

Ne sektorin e transportit nisma e propozuar perfshine adoptimin e strategjise per mobilitet te qendrueshem dhe te menqur ne 2020, duke permiresuar sistemin e transportit duke pranuar sherbime te reja per mobilitet te qendrueshem, rishikimi i taksimit te energjise dhe rritja e marrjes se automjeteve me energji alternative.Standaret e reja per ndotje dhe emetimet e CO2 nga makinat duhet te vendoset ne vitet ne vijim dhe me perfshirjen e mundshme te transportit rrugor bashke me sektoret e tjeret permendi ETS. Komisioni nuk e perjashton mundesine e terhqjes se rishikimit te propozuar tanishem te direktives Eurovignet, ndersa ben thirrje parlamentit dhe Keshillit per te mbajtuar nivel te larte ambicie.

Laurianne Krid drejtoresha gjenerale e FIA regjioni I komentoi: Keshilli i ri po dergon sinjale te forta qytetareve duke pranuar se arritja e transportit te qendrueshem do te thote te vendosni ne vend te pare perdoruesit dhe ofrimin e alternativave me te qendrushem me te perballueshme, te arrishme me te shendetshme dhe me te pasterta per zakonet e tyre ne moblitet.Si pike fillestare do te na duhet nje qasje gjitheperfshirese per te zvogeluar ndikimin mjedisor te te gjihave menyrave te transportit.Ne mezi presim te sjellim kontribut ne diskutime, te sigurohemi qe ne ofrojme nje sistem te transportit vertet me te efektshem, qe eshte shtylla kurrizore e ekonimise europiane.

FIA regjion I ka vendosur nje moblitet te paster si nje nga gjashte fushat e MANIFESTO PER MOBLITET qe vendimarresit e BE-se duhen te fokusohen, e cila eshte publikuar perpara zgjedhjeve europiane.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore