Kampanja ” Rruga ka E-voluar ”

Kampanja ” Rruga ka E-voluar ”

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Në kuadër të javës Evropian të Mobilitetit, FIA Rajoni I dhe KTA nisin këtë fushatë ndërgjegjësimi të enjten për ndarjen e rrugës në siguri me paisje të reja të lëvizshmërisë

Fushata e re e sigurisë në rrugë 2021, e cila do të përqëndrohet në të ashtuquajturat “Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale” (PMD). Fushata ngre ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve të rrugës, veçanërisht më të rrezikuarit që furnizohen me energji elektrike, dhe synon të nxjerrë në pah rëndësinë e ndarjes së rrugës në mënyrë të sigurt. PMD -të njihen gjithashtu ”Paisjet Elektrike të Lehta Personale” (PLEV). Të dy PMD -të dhe PLEV -të përfshijnë skuterë elektrikë, biçikleta, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme.

Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për shkak të qasjes dhe komoditetit të tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt nënkupton respektimin e rregullave të trafikut, të qenit të vetëdijshëm për përdoruesit e ndryshëm në rrugë dhe të qëndroni vigjilentë gjatë trafikut rrugor.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore