Gëzuar vitin e ri, cakrro me gotë jo me kerr…

Gëzuar vitin e ri, cakrro me gotë jo me kerr…

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gjatë festave komunikacioni në Kosovë po rritet po ashtu kërkohet nga pjesëmarrësit në komunikacion për vëmendje të shtuar.

Drejtimi I automjeteve kërkon vëmendje të vazhdueshme për rrethanat në trafik kjo vëmendje duhet të rritet sidomos gjatë festave për shkak të komunikiacionit të dendur në rrugët tona.

Me kampajnën tonë #cakrro me gotë jo me kerr tentojmë të rrisim ndërgjegjesimin për kujdesin në trafik duke theksuar se gjatë festave mos të përdoret alkooli kur ju do të drejtoni automjetin.

Këtu janë disa mënyra se si alkooli dëmton aftësitë tuaja të drejtimit të automjetit:

Koha e ngadaltë e reagimit

Kur alkooli është në organizmin tuaj, ai ndikon se sa shpejt jeni në gjendje t’i përgjigjeni situatave të ndryshme. Pirja e ngadalëson kohën tuaj të përgjigjes, gjë që mund të rrisë mundësinë e një aksidenti. Prandaj, nëse makina para jush frenon papritmas ose një këmbësor kalon në rrugë, do t’ju duhet më shumë kohë që truri juaj të përpunojë situatën dhe të parandalojë një aksident.

Ulja e përqendrimit

Alkooli, pa marrë parasysh sa ose sa pak, mund të ndikojë në përqendrimin tuaj. Me vozitjen, ka shumë gjëra që kërkojnë përqendrimin tuaj të pandarë si qëndrimi në korsinë tuaj, shpejtësia juaj, makina të tjera në rrugë dhe sinjalet e trafikut. Hapësira juaj e vëmendjes zvogëlohet në mënyrë dramatike me pirjen, gjë që rrit ndjeshëm mundësinë e një aksidenti.

Me këtë kampajnë KTA bën thirrje të keni kujdes në trafik dhe të mos e prishni festën, poashtu ju uron festat e fund vitit dhe uron që viti I ri 2020 të ju sjell vetëm lumturi gëzime dhe prosperitet për ju dhe të dashurit tuaja.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore