Fushata e FIA rajoni I rrit ndërgjegjësimin për teknologjitë e reja të sigurisë në automjet

Fushata e FIA rajoni I rrit ndërgjegjësimin për teknologjitë e reja të sigurisë në automjet

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

KTA në koordinimin me rajonin I të FIA (rajoni evropian) lançon fushatën në gjuhën shqipe për ndërgjegjesimin e teknologjive të reja të sigurisë në automjet.

FIA Rajoni I filloi sot fushatën e të re të sigurisë rrugore, kushtuar Sistemeve të Avancuara të Ndihmës së Shoferit (ADAS). Fushata rrit ndërgjegjësimin e shoferëve evropianë në disa prej sistemeve inteligjente të sigurisë së automjeteve, të cilat do të bëhen të detyrueshme në modelet e reja të makinave nga maji 2022 dhe në të gjitha modelet ekzistuese nga maji i vitit 2024.
Në mënyrë që të arrihen përmirësime të prekshme të sigurisë rrugore, drejtuesit e mjeteve duhet të kuptojnë funksionalitetin dhe kufizimet e sistemeve ndihmëse.

Laurianne Krid, Drejtoresha e Përgjithshëm në FIA të Rajonit I, komentoi: “ADAS mund të kontribuojë në rrugë më të sigurta; megjithatë, ne duhet të përshpejtojmë harmonizimin e këtyre sistemeve dhe të edukojmë drejtuesit se si t’i përdorin ato. Ndihma për Mbajtjen e Korsisë, Kontrollin e Lundrimit të Përshtatshëm dhe Frenimit Emergjent janë miq të mirë, por shoferët duhet t’i njohin më parë “.
Një studim nga rajoni I i FIA, që do të dalë së shpejti, zbuloi se shumica e shoferëve nuk janë të vetëdijshëm se si të operojnë ADAS, pavarësisht se këto sisteme janë tashmë të pranishme në automjete, dhe që do të jenë të detyrueshme së shpejti.
Fushata është përkthyer në më shumë se 20 gjuhë dhe do të shtrihet në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë.

Vizitoni faqen e kampanjes :KTA_ADAS

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore