FIA FORMULA 1 GRAND PRIX KINEZ SHTYHET PËR SHKAK TË SHPËRTHIMIT TË KORONAVIRUSIT

FIA FORMULA 1 GRAND PRIX KINEZ SHTYHET PËR SHKAK TË SHPËRTHIMIT TË KORONAVIRUSIT

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Duke pare përhapjen e vazhdueshme të koronavirusit dhe pas diskutimeve të vazhdueshme me Federatën e Sporteve Automobilistike të Republikës Popullore të Kinës (CAMF) dhe Administratës së Sporteve në Shanghai, Grand Prix kineze, promovuesi Juss Sports Group, zyrtarisht ka kërkuar që FIA Formula 1 Grand Prix Kinez i vitit 2020 të shtyhet.

FIA, së bashku me Formulën 1, kanë vendosur bashkarisht të pranojnë këtë kërkesë zyrtare nga promovuesi dhe të shtyjnë Grand Prix kineze të FIA-s në Formula 1 të vitit 2020, fillimisht e planifikuar për 19 Prill.Si rezultat i shqetësimeve të vazhdueshme shëndetësore dhe me Organizatën Botërore të Shëndetit që deklaruan koronavirusin si një emergjencë globale shëndetësore, FIA dhe formula 1 kanë ndërmarrë këto masa për të siguruar shëndetin dhe sigurinë e stafit udhëtues, pjesëmarrësve në kampionat dhe tifozëve, të cilat mbetet shqetësim parësor.

FIA dhe Formula 1 vazhdojnë të punojnë ngushtë me ekipet, promovuesin e garave, CAMF dhe autoritetet lokale për të monitoruar situatën qe po zhvillohet. Të gjitha palët do të marrin kohën e duhur për të studiuar datat të mundshme alternative për Grand Prix më vonë gjatë vitit nëse situata do të përmirësohet.

Grand Prix Kineze ka qenë prej kohësh një pjesë e rëndësishme e kalendarit F1 me shumë tifozë pasionantë. Komuniteti FIA F1 mezi i pret garat në Kinë sa më shpejt të jenë te mundura dhe u uron të gjithë vendit më të mirën gjatë kësaj kohe të vështirë.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore