Euro NCAP gjatë vitit 2019

Euro NCAP gjatë vitit 2019

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Programi Evropian i Vlerësimit të Makinave të Reja, “Euro NCAP”, ka publikuar një përmbledhje të statistikave dhe fakteve të punës së vet gjatë 2019-ës, një prej viteve më të ngarkuara të punës së këtij programi që prej krijimit në 1996-ën. Gjithashtu, ka bërë të ditur edhe sfidat që e presin në vitet në vazhdim.

Më poshtë disa prej statistikave të Euro NCAP gjatë 2019-ës:

-Janë testuar 55 makina që përfaqësojnë 26 kompani të ndryshme prodhimi.

-92% e automjeteve të shitura në Evropë vitin e kaluar kishin një vlerësim të vlefshëm Euro NCAP.

-Rreth 75% e makinave të testuara, arritën vlerësimin më të lartë të sigurisë me pesë yje.

-Frenimi Autonom i Emergjencës (AEB) për ndikimin nga makina në makinë, ishte standard për rreth 90% të automjeteve.

-Gjurmimi i çiklistëve ishte standard në 80% të makinave të reja të testuara.

Viti 2020 sjell teste të reja për sigurinë e përplasjeve dhe shmangien e aksidenteve dhe për herë të parë, vlerësim për mbijetesën pas aksidentit, me makina që do të shpërblehen për aksesorët që lejojnë shpëtimin e sigurt dhe të shpejtë të njerëzve. Euro NCAP do të inkurajojë prodhuesit e makinave të vazhdojnë të ofrojnë nivelet më të larta të sigurisë për klientët e tyre dhe të sigurojnë që konsumatorët të mund të mbështeten në vlerësimet e tij për këshillat më të mira të sigurisë.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore