Dita ndërkombëtare e Turizmit

Dita ndërkombëtare e Turizmit

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Historiku

Që nga viti 1980, Dita Botërore e Turizmit festohet çdo vit në të gjithë botën më 27 shtator. Në këtë ditë në vitin 1970 kur u miratuan Statutet e Organizatës Botërore të Turizmit të Kombeve të Bashkuara, të cilat konsiderohen një moment historik në turizmin global.

Kjo hapi rrugën për krijimin e Organizatës Botërore rë Turizmit (UNWTO) pesë vjet më vonë. UNWTO festoi Ditën e Parë Botërore të Turizmit si një kremtim ndërkombëtar më 27 shtator 1980

Që nga fillimi i pandemise masat kufizuese kanë goditur turizmin, me heqjen e masave kufizuese dhe rihapjës së botës duke shikuar drejt së ardhmes, të gjithë së bashku duhet të bëjmë përpjekjet tona duke ruajtur dhe promovuar bukuritë natyrore dhe pika turisitike .

Prandaj ne sot po i bashkohemi ditës ndërkombetare të turizmit duke nxitur ndergjegjesimin per vlerat social,kulturore, kulturore, politike dhe ekonomike të turizmit dhe kontributin qe mund te jap ky sektor.

Më poshtë mund të gjeni video përmbledhëse të bukurive natyrore të Republikës së Kosoves.

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore