Udhëtimi në Kosovë

Udhëtimi në Kosovë

Shpërndaje në

Facebook
Twitter
LinkedIn

Keni planifkuar të udhëtoni për në Kosovë por a është i mundur udhëtimi në Kosovë?

Që nga shpërthimi i pandemisë, janë vënë masat për parandalimin e shpërndarjes.

Cilat janë masat e aplikuar për momentin dhe a është i mundur udhëtimi në Kosovë?.

Në pasqyrën gjenerale ju mund të gjeni masat e ndërmara për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Më poshtë mund të gjeni informacione në lidhje me rregullat e udhëtimit, restaurantet, akomodimet, dhe më shumë

Data e përditësimit: 16/11/2020

A është i mundur udhëtimi në Kosovë? PO

 • Izolim : Masat per komunat ne zonat e kuqe te verdhe dhe te gjelbert.Zonat e kuqe : ndalimi i levizjes se lire nga ora 19:00 deri 05:00 dhe cdo veprimtarie ekonomike,zona e verdhe operatoret ekonmik lejohen te punojne nga ora 05:00 deri ne ora 18:00 te mbremjes ndersa pas ketij orari gastrononmia punon vetem “take away” .Zona e gjelbërt të gjithë operatorët ekonomik punojnë nga 05:00 deri në ora 20:00 dhe pas ketij orari vetem take away.
 • mbajtja e distances       :    >2m+
 • pershendetje me duar :   Jo
 • vendosja e maskes       :   Po është obligative në të gjitha rastet jashtë shtëpisë
 • ndalesë në tubime  :      Po, jo me shumë se 5 persona në hapesira publike dhe parqet
 • inkurajohet vet-karantinimi : Po
 • gjobe per shkelje te masave    :     Po, varesisht nga shkelja .

KUFIZIMET E LEVIZJES

 • Kufijte e hapur : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë,sipas listës zyrtare të listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy , duhet të posedojnë testit RT-PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë ose duhet të qëndrojnë 7 ditë në vet-izolim
 • Udhetimet tranzit : Gjatë hyrjes nëpërmjet Aeroportit Ndërkombëtar “Adem Jashari” nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test negativ RT-PCR, duke marrë parasysh që shtetasi i huaj vetëm do të kalojë nëpër territorin e RKS-së, dhe me kusht që në hyrje do të nënshkruajë një deklaratë që në afat prej 3 orësh do ta lëshojë territorin e RKS-së . Gjatë hyrjes në pikat kufitare tokësore, me qëllim të daljes nëpër pikat ajrore nga Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”, nuk ka nevojë të kenë vërtetim për test RT- PCR, porse, shtetasit e huaj janë të obliguar të paraqesin biletën e aeroplanit dhe të nënshkruajnë deklaratën se brenda 3 orësh do ta lëshojnë territorin e RKS-së; Për transport të organizuar me autobus ose linjë të rregullt ndërkombëtare transite nuk nevojitet testi RT-PCR, me kusht që të nënshkruhet deklarata se do ta lëshojnë territorin e RKS-së brenda 5 orësh;
 • Transporti publik : Po, është duke punuar por me përgjysmim të kapaciteteve të tyre sa i përket numrit të udhëtarëve që bartin për të lejuar hapësirën e nevojshme për çdo udhëtar.
 • Turizmi : turizmi eshte i lejuar , pikat turistike jane të hapura por duke respektuar masat kunder shperndarjes se virusit
 • Taksi : jane duke punuar por duke respktuar masat( distanca sociale,maskat)
 • Fluturimet nga jashtë : Po
 • Regullat e lëvizjes së veturës : Nuk ka kufizime
 • Certifikata mjekësore : Të gjithë qytetarët e huaj të cilët hyjnë në Republikën e Kosovës (RKS), e që vijnë nga vendet me risk të lartë, sipas listës zyrtare të ECDC (e cila përditësohet çdo dy javë), duhet të dëshmojnë nëpërmjet testit RT-PCR në Sars COV-2 se janë të shëndoshë nga COVID-19

VEPRRIMTARITE EKONOMIKE

 • Marketet : Ne zona te kuqe nga ora 05:00 -19:00. Në zonën e portokallt nga 05:00- 18:00. Ne zonen e gjelbert nga ora 05:00 deri 20:00 Maska e obliguar për personel dhe për konsumatoret
 • Dyqanet :  Ne zona te kuqe nga ora 05:00 -19:00. Në zonën e portokallt nga 05:00- 18:00. Ne zonen e gjelbert nga ora 05:00 deri 20:00 Maska e obliguar për personel dhe për konsumatoret
 • Restaurantet   :   Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën punojnë sipas zonave ;shih me larte
 • Hotelet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Parqet :  Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Muzet : Të hapura por duke mbajtur distancën dhe maskën
 • Eventet me leje speciale   :   Të ndaluar
 • Eventet : Të ndaluara
 •  Asistenca ne rruge  :     E disponueshme
 • KTA tel : 1955 (brenda Kosoves) / +383 38 75 55 55 (jashte Kosoves)

***vërejtje të dhënat do te përditësohen sipas ndryshimeve të masave që do të ndërmerr qeveria ***

Bashkohu me ekipin

Siguro asistencën rrugore