Masat në Turqi

Masat e pandemisë ne Turqi

A është i mundur udhëtimi në Turqi?

Që nga shpërthimi i pandemisë, janë vënë masat për parandalimin e shperndarjes.

Cilat janë masat e aplikuar për momentin dhe a është i mundur udhëtimi në Turqi?.

Pasqyrë e masave

Në pasqyrën gjenerale ju mund të gjeni masat e ndërmara për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Më poshtë mund të gjeni informacione në lidhje me rregullat e udhëtimit, restaurantet, akomodimet, dhe më shumë, të destinacionit tuaj.

Masat ne Turqia (Perditesuar me: 09.12.2021)

Informatat GjeneraleizolimTuristet jane perjashtuar nga kufizimet
vendosja e maskesPo e obliguar
vet-karantinimiPo
gjobe per shkelje te masavePo
Kufizimet e levizjesPer qfare qellime mund te hyni Njerëzit mund të hyjnë në Turqi për të gjitha qëllimet, përfshirë turizmin, për sa kohë që plotësojnë kushtet për të hyrë në vend. Kërkohet testi negativ i PCR.
Udhëtarët e huaj që janë në vend për udhëtime të shkurtra dhe turizëm janë të përjashtuara nga ora e ndalimit.
A duhet te keni testin negative te COVID Po, për të hyrë në Turqi, është e detyrueshme të kesh një test negativ PCR.
Që nga 15 Marsi, të gjithë udhëtarëve që mbërrijnë në Turqi (përveç udhëtarëve tranzit) u kërkohet tani të plotësojnë "Formularin për Hyrjen në Turqi" në "http://register.health.gov.tr" brenda 72 orëve të fundit para fluturimet Pasagjerëve që mbërrijnë në Turqi do t'ju kërkohet të plotësojnë një formular informacioni dhe do të kontrollohen për simptoma. Kushdo që dyshohet se ka COVID-19 do të transportohet në një spital për ekzaminim ose në një konvikt për të vetë-izoluar. Nëse një individ në një aeroplan / automjet / anije të veçantë zbulohet se ka COVID-19, format e informacionit të plotësuara pas mbërritjes do të përdoren për të identifikuar të tjerët që kanë qenë në kontakt me ta; ata individë do t'i nënshtrohen izolimit / karantinës 14 ditore.
transport publikTransporti publik me 50 % te kapacitetit
taksiPo
fluturimet nga jashteFluturimet nderkombetare jane te hapura.
certifikata mjekesoreJo
VeprimtaritesupermarketetTe hapura hyrja vetem me mask
dyqanetTe hapura
restaurantetTe hapura
hoteletHotelet e certifikuara jane te hapur nga 1 Qershori
parqetTe hapura
muzet, sallat e koncerteve, teatrotTe hapura
plazhetTe hapura
Asistencaasistenca ne rrugePo, +902165600724