Masat në Gjermani

Masat e pandemisë ne Gjermani

A është i mundur udhëtimi në Gjermani?

Që nga shpërthimi i pandemisë, janë vënë masat për parandalimin e shperndarjes.

Cilat janë masat e aplikuar për momentin dhe a është i mundur udhëtimi në Gjermani?.

Pasqyrë e masave

Në pasqyrën gjenerale ju mund të gjeni masat e ndërmara për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Më poshtë mund të gjeni informacione në lidhje me rregullat e udhëtimit, restaurantet, akomodimet, dhe më shumë, të destinacionit tuaj.

Masat ne Gjermani (Perditesuar me: 28.07.2022)

Informatat GjeneraleizolimJo

qendrimi ne shtepijo
mbajtja e distances>1,5m
vendosja e maskesNe transportin publik, ne ambiente te mbyllura dhe ne turma.
gjobat për mosrespektimin e udhezimevePo
Kufizimet e levizjesper qfare qellime mund te hyniHyrja në Gjermani për të gjitha qëllimet e mundshme.

Për të parandaluar përhapjen e varianteve të virusit korona në Gjermani, hyrja nga rajone me variante ose me numër të lartë infeksionesh (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html) kërkon të plotësoni një formular Location passenger pan përpara hyrjes/hyrjes në avion.

Anglisht Informacion mbi rregulloret e hyrjes: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus
rregulla per tranzitPo lejohet
transporti publikPunojne (maska dhe distanca)
fluturimetPo
qertifikata mjekesoreJo
Vetem certifikata e vaksinimit ose e rikoperimit
VeprimtaritedyqanetTe hapura
restaurantette hapura
hoteletTe hapura
parqette hapura
muzet,sallat e koncerteve,teatrorte hapura
plazhet, pishinatte hapura
klubet e natesTe hapura
perqindja e personave te vaksinuar77.4%
Asistencaasistenca ne rrugeADAC: 089 20 20 4000
Emergjencat: 112