Untitled design

THE FUTURE IS BRIGHT

#FIAeConfer22
 
FIA ka mbajtur e-conferencen e rradhes #FIAeConf22 ku u mbajnë gjatë 5-6 Korriku 2022, në këtë konference kanë marrë pjesë 700 delegate nga 120 shtet, ku KTA si anëtare e saj ka marrë pjesë me dy delegatë të saj.
FIA E-conference 2022 u mbajtë në Paris me një format te ri elegant të sesioneve dinamike që eksploruan një sërë fushash kyçe të zhvillimit për Anëtarët e Mobilitetit dhe Motor Sport.
Dita e dytë e eKonferencës FIA 2022 u hap me një vështrim në ritmin e rimëkëmbjes së turizmit dhe theksoi mundësitë e biznesit për anëtarët e FIA. Diskutimet u fokusuan në atë se si anetarët e moblititetit dhe motor sportit mund të përfitojnë nga përmirësimi, dixhitalizimi dhe bashkëpunimi me kolegët.
 
Dita e fundit u mbyll me një mesazh frymëzues nga Presidenti i FIA-s Mohammed Ben Sulayem se “E ardhmja është e ndritshme për ne. Ne nuk mund të mbështetemi vetëm tek FIA, duhet të mbështetemi te anëtarët, së bashku.”
MercedesEQS-1641443351-5846-1641443572

Euro NCAP paraqet Top performuesit më të mirë të sigurisë dhe fituesit e çmimeve 2021 më i mirë në kategori

Euro Ncap ka testuar 33 makina te reja ne 2021 nga të cilet 22 arritën vleresimin me të lartë me 5 yje.

Ndër sukseset, Mercedes-EQ EQS doli si më i miri në kategoritë “Executive Car” dhe “Pure Electric”, duke mposhtur për pak nënkampion Polestar 2. Në kategorinë “Small Off-Road”, fitues është Nissan Qashqai. me një performancë të jashtëzakonshme në sigurinë aktive. Çmimi në kategorinë “Large-Off Road” shkon për SUV-in e parë tërësisht elektrik të Škoda, Enyaq iV. Toyota Yaris Cross zuri vendin e parë në kategorinë “MPV të vogla” dhe “Makina e Vogël Familjare” më e mirë ishte Škoda Fabia

Cmimi Euro NCAP i jepet atzre makinave qe performojne me mire ne pergjithesi ne kategorine me te pakten tre pjesëmarres ne ate vit. Fituesit duhet te kene arritur me nje vleresim me pese yje dhe nuk duhet te kene asnje zone kritike.

Dr. Michiel van Ratingen, Sekretari i Përgjithshëm i Euro NCAP, thotë

“2021 ishte një vit i vështirë për industrinë e makinave: mungesa e pjesëve, veçanërisht gjysmëpërçuesve, ishte thumbimi në majën e krizës Covid, duke ndikuar në afatet kohore të zhvillimit, prodhimin dhe shitjet. Megjithatë, ne pamë një numër të madh modelesh të reja makinash që vinin në treg, shumë prej tyre elektrike ose hibride, dhe shumë prej tyre arritën vlerësimet me pesë yje pavarësisht vështirësive. Bravo për fituesit si dhe për nënkampionët, disa prej të cilëve ishin pretendentë shumë të ngushtë për vendin e parë në kategoritë e tyre përkatëse.”

Executive
Runner-up
Mercedes-EQ EQS
Polestar 2
Large Off-road
Runner-up
Škoda Enyaq iV
BMW iX
Small Family Car
Runner-up
Škoda Fabia
Small Off-road
Runner-up
Nissan Qashqai
VW ID.4
Small MPV
Runner-up
Toyota Yaris Cross
VW Caddy
Pure electric
Runner-up
Mercedes-EQ EQS
Polestar 2

Një video e shkurtër e makinave më të mira në klasë të vitit 2021 është e disponueshme në kanalin Euro NCAP YouTube channel.

Kanioni_i_Drinit_të_Bardhë_te_Ura_e_Fshajtë,_Rahovec_Gjakovë

Dita ndërkombëtare e Turizmit

Historiku

Që nga viti 1980, Dita Botërore e Turizmit festohet çdo vit në të gjithë botën më 27 shtator. Në këtë ditë në vitin 1970 kur u miratuan Statutet e Organizatës Botërore të Turizmit të Kombeve të Bashkuara, të cilat konsiderohen një moment historik në turizmin global.

Kjo hapi rrugën për krijimin e Organizatës Botërore rë Turizmit (UNWTO) pesë vjet më vonë. UNWTO festoi Ditën e Parë Botërore të Turizmit si një kremtim ndërkombëtar më 27 shtator 1980

Që nga fillimi i pandemise masat kufizuese kanë goditur turizmin, me heqjen e masave kufizuese dhe rihapjës së botës duke shikuar drejt së ardhmes, të gjithë së bashku duhet të bëjmë përpjekjet tona duke ruajtur dhe promovuar bukuritë natyrore dhe pika turisitike .

Prandaj ne sot po i bashkohemi ditës ndërkombetare të turizmit duke nxitur ndergjegjesimin per vlerat social,kulturore, kulturore, politike dhe ekonomike të turizmit dhe kontributin qe mund te jap ky sektor.

Më poshtë mund të gjeni video përmbledhëse të bukurive natyrore të Republikës së Kosoves.

KTA_Visual

Kampanja ” Rruga ka E-voluar ”

Në kuadër të javës Evropian të Mobilitetit, FIA Rajoni I dhe KTA nisin këtë fushatë ndërgjegjësimi të enjten për ndarjen e rrugës në siguri me paisje të reja të lëvizshmërisë

Fushata e re e sigurisë në rrugë 2021, e cila do të përqëndrohet në të ashtuquajturat “Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale” (PMD). Fushata ngre ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve të rrugës, veçanërisht më të rrezikuarit që furnizohen me energji elektrike, dhe synon të nxjerrë në pah rëndësinë e ndarjes së rrugës në mënyrë të sigurt. PMD -të njihen gjithashtu ”Paisjet Elektrike të Lehta Personale” (PLEV). Të dy PMD -të dhe PLEV -të përfshijnë skuterë elektrikë, biçikleta, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme.

Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për shkak të qasjes dhe komoditetit të tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt nënkupton respektimin e rregullave të trafikut, të qenit të vetëdijshëm për përdoruesit e ndryshëm në rrugë dhe të qëndroni vigjilentë gjatë trafikut rrugor.

KTA_Visual

Rruga ka E-voluar , Ndajeni së bashku në mënyrë të sigurt

Sot, Rajoni FIA I fillon fushatën e  sigurisë në rrugë 2021 në Pajisjet e Lëvizshmërisë Personale (PMD).

Fushata rrit ndërgjegjësimin për diversitetin e përdoruesve në rrugë dhe synon të nxjerrë në pah atë rëndësia e ndarjes së sigurt të rrugës.

PMD -të njihen edhe si Automjete Elektrike të Lehta Personale (PLEV). Të dy PMD ose PLEV përfshijnë skuterë elektrikë, rrota mono, biçikleta elektrike dhe pajisje të tjera të ngjashme. Këto pajisje lëvizëse kanë fituar popullaritet vitet e fundit për qasjen dhe komoditetin e tyre të lehtë. Sidoqoftë, përdoruesit e rrugës nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm për rregulloret e trafikut ose rreziqet që mund të çojnë në situata të pasigurta në trafik ose aksidente rrugore.

Ndarja e rrugës në mënyrë të sigurt përfshin respektimin e rregullave të trafikut, njohjen e përdoruesve të ndryshëm në rrugë dhe qëndrimin vigjilent gjatë qëndrimit në komunikacionin rrugor.

‘Pajisjet e reja të Mobilitetit Personal plotësojnë dhe pasurojnë ofertën e transportit, duke kontribuar në rritjen e multimodalitetit. Ndryshimi më i madh në llojet e automjeteve dhe pajisjeve në rrugët tona nuk duhet të vijë me rreziqe më të mëdha. Ne të gjithë duhet të sigurohemi që kjo shumëllojshmëri më e madhe të mos ulë sigurinë në rrugë.

Ky nuk do të jetë rasti nëse të gjithë angazhohemi në ndarjen e rrugës në mënyrë të sigurt, ’tha Laurianne Krid, Drejtoreshe e FIA Rajoni I i Përgjithshëm .

Screenshot (8)

Ftesë për ofertë

Lënda – Zgjerimi/plotesimi I aplikacionit ekzistues

Projekti – Ndihma e parë në rrugë

Zhvillimi I aplikacionit  ekzistues per qellime te projektit

Qellimi –zhvillimi/plotesimit te aplikacionit ekzistues I cili eshte I ndertuar per telefonat te mencur (IOS/Android ) ne teknologjine IONIC (cross-platform ) ku do te shfaqen videot e animuara rreth ofrimit te ndihmes se pare ne rruge

Sasia: 1

Kushtet e ofertes :

  1. Oferta duhet te paraqitet ne Euro
  2. Certifikatën e regjistrimit /NUI të Kompanisë
  3. Oferta financiare e listuar për shërbimet
  4. CV e Kompanisë (portfolio apo dokument që tregon disa shembuj të punës).
  5. Kontakti: e-mail, numri i telefonit të Kompanisë

Të gjithë ofertuesit duhet t’i plotësojnë kriteret thelbësore.

Plotësimi i specifikacionit të kërkuar

Pas plotësimit të kritereve te lartpermendura, çmimi më i lirë

Oferta mund të dërgohet në email [email protected]

Screenshot (8)

Ftesë për ofertë

Lënda – Realizimi I videove të projektit

Projekti – Ndihma e parë në rrugë

Realizimin e materialeve  (krijimin vizuele të mësimeve ) për qëllime të projektit.

Qëllim I projektit krijimi I materialit vizuele mbi ndihmën e parë në raste aksidenti. Materiali duhet siguroje në mënyre të qartë dhe të duhur mësimet mbi ndihmën e parë . Materiale duhet të realizohen me animacion dhe me titra në gjuhën shqipe .

Sasia: 1-10

Kushtet e ofertes :

  1. Oferta duhet te paraqitet ne Euro
  2. Certifikatën e regjistrimit /NUI të Kompanisë
  3. Oferta financiare e listuar për shërbimet
  4. CV e Kompanisë (video, broshura, postera, portfolio apo dokument që tregon disa shembuj të punës).
  5. Kontakti: e-mail, numri i telefonit të Kompanisë

Të gjithë ofertuesit duhet t’i plotësojnë kriteret thelbësore.

Plotësimi i specifikacionit të kërkuar

Pas plotësimit të kritereve te lartpermendura, çmimi më i lirë

Oferta mund të dërgohet në email [email protected]

air-conditioning-ventilation-skoda-car-jpg-e1564355746545

Lloje te kondicionerëve/klimave në veturë

Ekzistojnë 3 sisteme te ftohësit te ajrit : sistemi manual , sistemi gjysmë manual dhe automatik.

Sistemi manual i kondicionerëve

Me kondicionerin manual, ju duhet te vendosni vete temperaturën . Kondicioneri i ajrit nuk i përgjigjet automatikisht rritjes ose uljes se temperaturës në veture.  Nëse ju keni nxehte, ktheni klimën në të ftohtë dhe lëreni të fryje sa më shumë.

Sistemi gjysmë automatik

Me sistem gjysme automatik të kondicionerit i cili ndryshe quhet klimatik – vete sistemi monitoron temperaturën në veture, por ju duhet vetë të vendosni manualisht që të fryje ftoftë apo nxehtë.

Një kondicioner gjysme automatik monitoron temperaturën duke përdor sensorë qe krahasojnë temperaturën e caktuar me temperaturën me temperaturën ne vende te ndryshme ne veture, si afër ventilatorëve ashtu dhe larg .

Sistem i klimës plotësisht automatike

Kondicionerët plotësisht automatike quhet edhe kontroll i klimës. Ata kanë një gamë të gjerë të sensorëve me të cilët ata vetë rregullojnë menaxhimin optimal të klimës në brendësi të makinës (prandaj quhet ‘kontrolli i klimës’). Sistemi lexon dhe peshon të gjitha llojet e të dhënave për të siguruar temperaturën e duhur. Për shembull, shpejtësia e automjetit, shpejtësia e motorit, cilësia e ajrit dhe rrezatimi nga dielli zbulohen dhe përdoren. Ju vetëm duhet të vendosni vetë temperaturën e dëshiruar të brendshme. Sistemi më pas llogarit vazhdimisht atë që është e nevojshme për sa i përket rrjedhës së ajrit dhe temperaturës së ajrit për të ruajtur atë temperaturë.

Burim i informacionit : anwb

anwb_w1520

Ndalo apo vozit?

Një dritë është e ndezur: të ndaloj apo të vazhdojë?

Me pak fjalë: e kuqja po ndalet. Me portokalli mund të vazhdoni për një kohë, por me një shpejtësi të rregulluar dhe në korsinë e djathtë. Ne kemi renditur dritat më të rëndësishme për ju.

Përmbledhje e dritave paralajmëruese

Në broshurën e udhëzimeve të makinës suaj do të gjeni një pasqyrë të plotë të të gjitha dritave që mund të jenë të dukshme në ekran. Dritat në listën më poshtë janë më të rëndësishmet. Ata japin një paralajmërim nëse ekziston një problem i vërtetë me makinën. Kushtojini vëmendje edhe ngjyrës së tyre: me një dritë paralajmëruese portokalli mund të vazhdoni të vozisni për pak kohë, por rregulloni shpejtësinë dhe drejtojuni djathtas. Ndaluni në një vend të sigurt dhe kontrolloni se çfarë po ndodh. Nëse është e mundur, drejtohuni në një garazh. Nëse keni një dritë të kuqe paralajmëruese, duhet ta lini  mënjanë makinën menjëherë.

Ndalo

Frenat

Kjo dritë mund të tregojë vaj të ulët të frenimit, konsum të jastëkut të frenave ose një problem me sistemin ABS. Kontrolloni nivelin e vajit të frenave. Ndal makinën. Vozitja e makinës mund të jetë e rrezikshme. Telefononi Ndihmën Rrugore për të përcaktuar se çfarë tjetër mund të jetë problemi

Bateria

Drita e baterisë ndizet gjithmonë kur ndizni motorin, por më pas duhet të fiket automatikisht. Nëse qëndron i ndezur, mund të ketë diçka që nuk shkon me alternatorin, kabllot e rrymës ose rripin e drejtimit. Ndaloni në një vend të sigurt dhe telefononi per asistencën rrugore per keshille

Ftohja

Diçka nuk shkon me sistemin tuaj të ftohjes. Kjo mund të bëjë që motori të mbinxehet dhe të pësojë dëme serioze. Ndaloni dhe shikoni nëse ka akoma mjaftueshëm ftohës në rezervuar. Shtoni ftohës nëse është e nevojshme. Kujdes: nëse motori është mbinxehur, është më mirë të telefononi Asistancen rrugore

Vaj

Vaji është harxhuar . Kjo mund të shkaktojë dëme serioze në motorin tuaj, sepse vaji duhet të sigurojë që motori juaj të funksionojë i ‘lubrifikuar’. Kontrolloni nivelin e vajit dhe mbushni ose kullojeni nëse është e nevojshme. Nëse drita mbetet e ndezur (e kuqe), menjëherë ndaloni ne skaj te rrugës dhe kërkoni asistance rrugore dhe mos vozisni më tej.

Gomat

 Gjithnjë e më shumë makina kanë një sistem të monitorimit të presionit të gomave dhe nga 2014 kjo është edhe e detyrueshme për makinat e reja. Nëse kjo dritë ndizet, njëra prej gomave ka shumë pak presion dhe madje mund të shpohet. Parkoni makinën në një vend të sigurt dhe kontrolloni gomat. Nëse keni një gomë të rënë, mund ta ndryshoni vetë timonin. Nëse preferoni të mos filloni me këtë, telefononi Asistancen rrugore. Ata gjithashtu mund t’ju këshillojnë se si të rivendosni sistemin.

Vozit

Airbag

Nëse kjo dritë ndizet, tregon një defekt në jastëk ajri ose tensionuesin e rripit. Prandaj, ata nuk do të funksionojnë në rast përplasjeje, e cila rrit rrezikun e lëndimeve serioze. Shkoni në garazhin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur për të kontrolluar sistemin e jastëkave të ajrit(airbarg)

Kontrolli

Nëse kjo dritë është e ndezur në ekran, mund të ketë diçka që nuk shkon me drejtimin e drejtimit. Nëse dështon, do të ndjeni që drejtimi është shumë më i rëndë, veçanërisht me shpejtësi të ulët dhe parkim. Vizitoni garazhin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur për të parë se cili është problemi.

Motori

 Nëse kjo dritë ndizet, ka diçka që nuk shkon me motorin ose me elektronikën që kontrollon injektimin dhe ndezjen e karburantit. Atëherë është mirë të vizitoni garazhin tuaj në afat të shkurtër. Nëse pulson, mund të ketë një problem serioz. Kontrolloni nivelin e vajit të motorit dhe të ftohësit. Nëse drita ndizet, ndaloni në një vend të sigurt dhe thirrni ndihmën e asistencës rrugore.

Filtri i grimcave të naftës

 Kjo dritë në ekran ndizet nëse ka diçka që nuk shkon me filtrin e grimcave. Shterja e makinës suaj (naftë) është e pajisur me një filtër grimcash. Nëse kjo bllokohet ose prishet, makina juaj nuk plotëson më kërkesat mjedisore. Përveç kësaj, vetë motori ose filtri mund të dëmtohet. Në të gjitha rastet: kontrolloni nivelin e vajit. Shkoni në garazhin tuaj për të kontrolluar filtrin e grimcave. Nëse ka një humbje të qartë të energjisë, mos vazhdoni të vozisni, por thirrni ndihmën në rrugë.

Cilat janë rreziqet?

Ju gjithmonë duhet ta merrni seriozisht një dritë paralajmëruese që digjet. Mund të jetë një sinjal i rëndësishëm që jeni në rrezik të madh. Këto janë rreziqet e mundshme për të cilat paralajmërojnë dritat:

Siguria juaj dhe e përdoruesve tuaj të tjerë të rrugës janë të rrezikuara. Për shembull, nëse frenat nuk punojnë më ose sistemi i drejtimit elektrik dështon.

Ju vijnë në një ngecje me fat të keq. Kjo gjithmonë nënkupton vonesa, një situatë potencialisht të pasigurt dhe ndoshta kosto shtesë.

Ju merrni një faturë të lartë riparimi. Për shembull, nëse vazhdoni të vozisni me një ftohje të prishur ose shumë pak vaj, kjo mund të shkaktojë dëme serioze, madje të pariparueshme në motor.