Brezovica

Brezovica

SONY DSC

Brezovica është nje vend që gjendet në pjesën jugore të Kosovës në Malet e Sharrit dhe që është ndëer vendet më piktoreske në gadishullin ballkanik. Brezovica ëshë e njohur për pistat natyrale të skijimit gjatë muajve me borë që shtrihen nga lartësia mbidetare prej 900 m deri në 2500 m. Në këto pista gjinden 5 ski-lifte dhe 5 lifta me ulëse që ua bëjnë më të lehtë ngjitjen në maje të pistës. Në Brezovicë janë gjithsej rreth 16 km pistë skijimi ku mesatarja e një piste I bie diku rreth 3 000m . Keetu ka pista per garat në slalom, grand slalom, gare me skijim të lirë si dhe gara e ashtequajtur “Super G”, Pra këtu mund të skijojnë rreth 50 000 skiatorë

 

Por që edhe verës ofron nje ambient mjaft të përshtatshmëm për relaks larg nga pluhuri dhe zhurmat shurdhuese të qyteteve

Scroll To Top