Jaguar rikthen përsëri modelin E

Jaguar rikthen përsëri modelin E

Gjashtë Jaguarë të rinjë me numra të shasisë të vitit 1963 janë vendosur në linjën e prodhimit për një shumë parash prej …£1.2 milion

Për më shumë se gjysëm shekulli kjo lloj makine ishte lodra e preferuar e burrave.
Tani Jaguari po rikrijon nje seri prej 6 makinave të modelit E dhe që janë më të shpejtat te këtij lloji që ndonjhëre ka krijuar.. Keto janë me peshë super të lehtë nga alumini gjë kjo që ka ndikuar në fitoren e 26 garave të drejtuara nga legjendat e garave motorike si Graham Hill dhe Jackie Stewart.
Firma Convetry ka planifikuar të bëjë 18 modele të reja por që vetëm 12 janë realizuar. Në mes viteve 1963-1964
Nga ato 12, 2 janë jashtë përdorimit pavarsisht riparimeve.
Si pasojë e kësaj këto lloj makinash janë shumë të rralla dhe vlejnë rreth £7 milion
Tani 50 vite më vonë Jaguari ka përfunduar prodhin e synuar në atë kohë duke ndërtuar me kujdes shumë të veqant edhe 6 makina të reja me numra të shasisë te rinjë dhe me dizajn original sikurse të atyre viteve,

Scroll To Top