Mercedes kalon Audi-n….BMW mbete lider

Mercedes kalon Audi-n….BMW mbete lider

(Bloomberg) Mercedes ka kaluar Audin duke u bërë brendi numër dy i makinave luksoze në botë këto tetë muajt e fundit, nderkaq që BMW dhe Audi përpiqen me çdo kusht ta rrisin shitjen në Kinë.

Mercedes ka nxjerrë në treg 1.19 milion automjete. 10 880 më shumë se sa Audi e vila nxori 1.18 milion. Marka me te shitura ishin ato te modeleve C-Class si dh market Xhip (SUV) te cilat u shiten më së shumti në Kinë treg I cili ishte gati I vetmi që arriti te ngrise shitjet e tri markave me te njohura ne Gusht. Shitjet e liderit luksoz BMW u rrit 5.5 për qind në 1.21 milionë, tha kompania sot.

“Këtë vit presim që Mercedes ta kaloj Audin dhe t’i qëndroj para dy vitet e ardhshme.” – tha Marc-Rene Tonn si nje analist i tregut Ëarburg Research. “ Në Kinë mercedes është duke përparuar ne shitjen e markave C-Clas dhe GLA

Nderkaq Audi ka thënë që “sheh dritë në fund të tunelit” duke iu referuar modelit të ri të tyre dhe që besojnë që ky model do te ju ndihmoj të ngriten përsëri. “ Ne jemi duke avancuar në krijimin e modeleve të reja dhe do pëerdorim teknologji të re vozitjeje” – tha Luca De Melo, shef i shitjeve në Audi , në një fjalim të Enjten.

BMW ka arritur të shes 135,735 automjete duke e rritur përqindjen në 7.6% . Modelet më rë shitura të BMW janë X4 dhe X6.

Të dy Mercedes dhe Audi janë duke synuar ta zbresin BMW nga vendi parë në shitje deri në fund të dekadës, pozitë të cilën e mban BMW që nga viti 2005

Scroll To Top