Category Archives: Te ndryshme

Drini i Bardhë

Drini i Bardhë

  Drini i Bardhë është lum që përshkon pjesën perëndimore të Kosovës, respektivisht Rrafshin e Dukagjinit. Drini buron rrëzë malit të Rusolisë nga gurra e shpellës së Radavcit, në 586 m lartësi mbidetare, ku krijon edhe një ujëvarë të bukur, para se të zbres në rrafsh dhe bashkohet afër qytetit të Kukësit me Drinin e Zi për të formuar Drinin ...

Read More »

Shpella e Gadimes

Shpella e Gadimes

  Shpella e Gadimes gjendet në fshatin Gadime në afërsi të Lipjanit, Kosovë ajo është e gjatë 1500 metra. Mirëpo për turistët është i mundshem shikimi i vetëm 1300 metrave të para të shpellës, pasi që për pjesën tjetër të shpellës ende nuk janë të mundshme kalimet.Ne Shpell jan kati i mesem qe eshte per vizitor , kati nenujor dhe ...

Read More »

Bjeshkët e Sharrit

Bjeshkët e Sharrit

Shtrihen në Jug-Lindje të Kosovës duke filluar nga afersia e Prizrenit dhe shkojne pjerrtas me majet apo thepave në formë piramidale të radhitura njera pas tjetrës apo siç e quante qe nga antikiteti populli ilir, majat e sharres, nga ngjajshmëria me thepat e sharres, qe formojnë figura të njëpasnjëshme karakteristike në zemër të Ballkanit. Maja më e lartë nga fillojnë ...

Read More »

Brezovica

Brezovica

Brezovica është nje vend që gjendet në pjesën jugore të Kosovës në Malet e Sharrit dhe që është ndëer vendet më piktoreske në gadishullin ballkanik. Brezovica ëshë e njohur për pistat natyrale të skijimit gjatë muajve me borë që shtrihen nga lartësia mbidetare prej 900 m deri në 2500 m. Në këto pista gjinden 5 ski-lifte dhe 5 lifta me ...

Read More »

Rugova

Rugova

Rugova është trevë malore në Veri-Perëndim të qytetit të Pejës, në Kosovë. Është regjioni i tretë i Bjeshkëve të Nemuna, të njohura ndryshe si Alpet Shqiptare. Në vitin 2013 u shpall Park Kombëtar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës. Rugova është rrethinë etnografike, me rëndësi të madhe për degët e gjuhësisë si leksikologjia, etimologjia dhe onomastika . Rugova është regjion ...

Read More »
Scroll To Top